Volswagen, Polo, BlueMotion

Volkswagen Polo BlueMotion is nu al verkoopsucces

WOLFSBURG – Nog geen enkele consument of rijschoolhouder heeft gereden met de Volkswagen Polo 1.2 TDI Bluemotion, maar toch zijn er al vierduizend stuks van verkocht in Nederland. En dat terwijl hij 22 april pas in de showroom verschijnt.

De BPM- en wegenbelastingvrije diesel is zakelijk met veertien procent bijtelling te rijden. In een normaal jaar worden in Nederland acht- tot negenduizend Polo’s verkocht. Als de verkoop zich dit jaar op het niveau van de eerste drie maanden doorzet, zou het best eens kunnen dat er 20.000 Polo’s op de weg worden gezet.

De Bluemotion maakt nu al zo’n vijftig procent van de Polo-verkopen uit. Doordat hij zo zuinig is, kan hij in Nederland zonder wegenbelasting worden gereden. Die taks is bij diesels doorgaans behoorlijk hoog. Bij de Bluemotion is meer dan 65 procent van de kopers een particulier. Stel dat die 10.000 kilometer per jaar rijdt, dan hoeft hij maar tien tankjes diesel te kopen. De Polo haalt namelijk 1.000 kilometer op een tank.

De Polo Bluemotion krijgt binnenkort concurrentie uit eigen huis. Seat komt immers met de volgens het zelfde recept gebrouwen Ibiza Ecomotive en Skoda heeft de Fabia Greenline Combi. Die diesels kunnen ook wegenbelastingvrij worden gereden. Volkswagen denkt echter niet dat die, ondanks hun lagere prijs, de Polo Bluemotion zullen kannibaliseren. “Er is nog ruimte in deze markt en bovendien kiezen kopers van de Polo ook voor het merk Volkswagen. Onze klantgroep is anders.” 

Bron: GroenOpWeg.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Volkswagen Polo BlueMotion is nu al verkoopsucces”

verkeersschool Snijders|08.04.10|16:04

Hier rijd al zeker 2 weken een blue motion in de les geleverd door van Mossel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.