Suzuki Swift, Spy Shot

Nieuwe Suzuki Swift is bijna klaargestoomd

AUTOVANDAAG – De succesvolle Suzuki Swift wordt dit jaar opgevolgd voor een nieuwe. Geen nood, de volgende generatie behoudt het sportieve silhouet en komt vooral ruimer en efficiënter voor de dag. Voordat het doek op de Autosalon van Parijs er af gaat, hebben we hier nieuwe spionagebeelden én een blik op het interieur!
Een van de redenen van het succes van de huidige Swift – die dateert uit 2004- is het strakke, koele design met korte overhang. Het maakt de auto tijdloos en een bijzonder geslaagde verschijning. De hier gesignaleerde testauto laat, ondanks zijn camouflage, zien dat Suzuki deze weg opnieuw inslaat. Al brengen de designers wel meer rondingen aan.
De nieuwe beelden geven ons ook een kijkje in het interieur. De nieuwe opzet is wederom strak, waarbij opvalt dat Suzuki voor een vrij grote klokkenwinkel heeft gekozen. Net als het huidige model is de audioinstallatie netjes geïntegreerd in het dashboard.

De rijeigenschappen zijn bij de Swift nog steeds op een hoog niveau. Dat zal bij de volgende generatie – die op een nieuw platform staat – alleen nog maar beter zijn. Onder de motorkap verwachten we geen schokkende vernieuwingen, al zullen de viercilinder zijn fijngeslepen om meer vermogen en een lager verbruik te kunnen presenteren. Reken op maximaal 130 pk, wetende dat Suzuki’s altijd vrij bescheiden in leeggewicht zijn moet dat zeker voor een vlot pleziertje zorgen.

De testrijders hebben er al zin in en stuurden met de nieuwe Swift over het circuit. Voor de veelrijder is er wederom een dieselvariant. In sommige markten is ook een AWD-versie leverbaar. Daarnaast zijn er geruchten dat Suzuki met een hybrideversie op de proppen komt, maar dat is echter pas rond 2012.

Bron: AutoVandaag, partner van VerkeersPro.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.