Volkswagen Jetta

Nieuwe Volkswagen Jetta maakt zich op voor introductie

AUTOVANDAAG – Na een bijzondere entree op Times Square in New York beleeft de nieuwe Volkswagen Jetta later deze maand zijn officiële marktintroductie in San Francisco. De zesde generatie groeit in zijn kwaliteiten en wordt leverbaar met heel krachtige, maar ook zuinige TSI- en TDI motoren.

De nieuwe Volkswagen Jetta is groter, comfortabeler en dynamischer dan zijn voorganger. In zijn design is de nieuwe sedan weer het nieuwste VW-DNA, met de herkenbaar vormgegeven familieneus.

De voor Europa bestemde versie van de nieuwe Jetta heeft een totale lengte van 4,64 meter, wat deze nieuwkomer 9 centimeter langer maakt dan de vorige generatie. Die extra ruimte komt vrijwel volledig ten goede aan de inzittenden – plus zes centimeter beenruimte achterin! – die bovendien op een nieuw interieur kunnen rekenen. Hier hebben de Duitsers ook de standaarduitrusting en algehele afwerking een extra kwaliteitsimpuls gegeven.

In Europa levert Volkswagen de Jetta in de gebruikelijke uitrustingsniveau’s. Ook het motorpalet bestaat uit de reeds geïntroduceerde, moderne TSI- en TDI motoren, met de 1.2 TSI 105 pk aan de basis tot aan de 2.0 TSI met 200 pk. Daartussenin zit de 1.4 TSI in twee varianten; 122 of 160 pk.

Dieselen is mogelijk met de 2.0 TDI of 1.6 TDI, beide common rails. Die laatste komt er ook als BlueMotion, waarna de Jetta een verbruik noteert van 4.1l/100km. Deze variant, evenals drie andere motorisaties vallen binnen de 20% bijtelling regeling

Begin volgend jaar maakt de nieuwe Jetta zijn opwachting in de Nederlandse Volkswagen-showrooms. De uitrustingspecificaties en de prijzen worden binnenkort bekendgemaakt. 

Bron: AutoVandaag, partner van VerkeersPro.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.