Citroen, DS4, lesauto, diesel

Citroën introduceert DS4; brede heupen en forse bumpers

AUTOVANDAAG – De Citroën DS-lijn krijgt steeds meer vorm. Na de DS3 is dit de tweede telg aan het DS-firmament, de DS4. In Parijs kunnen we hem in levenden lijve bewonderen maar nu zijn er nieuwe officiële beelden en details beschikbaar.

Met de DS4 richt Citroën zich op een meer sportief ingestelde bestuurder. Het onderstel is hierop aangepast. Aan motorisch geweld is een 1.6 benzinemotor beschikbaar, als VTi met 120 pk en als THP met 156 pk of 200 pk. Dieselen kan in de 1.6 HDi met 110 pk of in de 160 pk sterke 2.0 HDiF.

De DS4 onderscheidt zich van de gewone C4 door een meer uitgesproken design met geprononceerde heupen, brede wielkasten, een grotere spoorbreedte en forse bumpers met led-dagrijverlichting. De deurgrepen voor de achterportieren zijn onderdeel geworden van de raamstijl.

Ook het interieur is van meer sportieve snit en verregaand te personaliseren met keuze uit bijvoorbeeld vijf leercombinaties. In de duurste versie zijn dashboard, stoelen en deurpanelen bekleed in Bracelet-stijl, dat qua structuur doet denken aan een stalen horlogebandje. Aan bagageruimte tot slot is 370 liter beschikbaar.

Het is nog wachten tot het voorjaar van 2011 alvoren de DS4 bij de dealer staat.

Bron: AutoVandaag, partner van VerkeersPro.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.