Skoda Superb GreenLine, bijtelling, diesel

Nieuwe Skoda Superb Greenline met 20% bijtelling

AUTOVANDAAG – Skoda presenteerde in Parijs de vernieuwde Skoda Superb Greenline. Met de 1.6 TDI dieselmotor is zowel de sedan als Combi zuinig genoeg voor slechts 20% bijtelling. Beide versies zijn vanaf nu bestelbaar en kosten minimaal 29.250 euro.

De 1.6 TDI diesel vervangt de good-old 1.9 TDI pompverstuiver. Hoewel de zijn opvolger evenveel kracht in zich heeft – 105 pk – en ook gelijk koppel te bieden heeft, is de common rail diesel stiller, soepeler en zuiniger.

CO2-uitstoot

De Greenline sprint ermee in 12.5 seconde naar 100 en halt 192 km/u, waarbij de Combi vrijwel hetzelfde presteert. Beide carrosserievarianten zijn ook in staat slechts 4.4l/100km te verbruiken. De CO2-uitstoot die daarbij hoort (114 gram) is laag genoeg voor 20% bijtelling in ons land.

Het start/stop-systeem en herwinning van de remenergie hebben ook bijgedragen aan dit lage verbruik. Verder hebben de Tsjechen de bakverhoudingen aangepast, lucht- en rolweerstand verlaagd om hun vlaggenschip zo zuinig mogelijk te maken.

Bijtelling

Skoda heeft met de Superb Greenline de ruimste auto met 20% bijtelling die er op de markt verkrijgbaar is. Als Combi is er bijvoorbeeld 1865 liter bagageruimte aanwezig.

Prijzen beginnen bij 29.250 euro. De Combi staat vanaf 30.600 euro in de boeken en is vanaf nu bestelbaar. Naast de uitrustingniveau’s Comfort en Ambition zijn er ook zakelijk interessante Businesslines. Die kosten 500 euro meer dan de reguliere Comfort of Ambition maar bieden met navigatie met multifunctioneel stuurwiel, mistlampen, parkeersensoren, een regensensor en 16 inch lichtmetaal extra luxe en vertier.

Bron: AutoVandaag, partner van VerkeersPro.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.