Volkswagen, Polo, BlueMotion, belastingvrij

30,9 procent van de verkochte auto’s is BPM-vrij

AMSTERDAM – In januari van dit jaar was 30,9 procent van de nieuwverkochte auto’s een BPM-vrij exemplaar, zo meldt het VWE (Bureau voor Voertuigdocumentatie en –informatie).

In de hoeveelheid BPM-vrije auto’s, die zonder wegenbelasting of met 14 procent bijtelling te rijden zijn, neemt sterk toe. In het gehele vorige jaar was nog 24,6 procent van de nieuwverkochte auto’s een BPM-vrije en in 2009, toen de regeling werd gestart, was dat nog vijftien procent.

Regeling

Het VWE merkt op dat PSA en het Volkswagen concern uiteindelijk het meeste profiteren de regeling. Zowel Peugeot als Citroën staan in de top tien. De Duitsers worden vertegenwoordigd door Volkswagen, Seat en Skoda.

Binnen de autobrache gaan inmiddels stemmen op om de regeling aan te passen omdat door de vrijstelling marktverstorend zou werken. De RAI Vereninging wil daarom gaan lobbyen om deze regeling al voor 2013 aan te passen.

Wegenbelasting

Belastingvrije lesauto’s als de Volkswagen Polo BlueMotion zijn erg populair in de rijschoolbranche omdat er geen wegenbelasting over betaald hoeft te worden.

De overheid heeft eerder al aangekondigd de regeling vanaf 2013 te gaan herzien.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “30,9 procent van de verkochte auto’s is BPM-vrij”

M.H.|17.02.11|16:44

Niet leuk. Maaaar was helaas te verwachten. Overheden zijn niet helemaal te vertrouwen?
Wat denk je van de oneerlijke motor wegenbelasting!!
Die even zeer oneerlijk ,zomaar ontzettend veel stijgt?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.