lesauto, rijschool Bastiaens, Volkswagen Polo

Bovag en RAI willen af
 van vrijstelling wegenbelasting

lesauto, rijschool Bastiaens, Volkswagen Polo

BUNNIK –  Brancheverenigingen Bovag en RAI willen af van de belastingvoordelen voor schone en zuinige auto’s, zoals de Volkswagen Polo BlueMotion. “Het huidige beleid met zijn belastingvoordelen voor schone en zuinige auto’s moet opnieuw worden bekeken, zeker nu al meer dan 30 procent van de nieuwverkoop hiervan profiteert,” vindt Bovag-directeur Koos Burgman.

Volgens de topman, die zijn visie op de autobelastingen samen met RAI-directeur Peter Janssen aan staatssecretaris van Financiën Frans Weekers presenteerde, komt er nu minder geld in de schatkist en zitten er voor zowel de autobranche als autokopers bezwaren aan het huidige beleid.

Vrijstelling belasting

“Met name de marktverstoringen die optreden door de grote bpm- en mrb-kortingen en vrijstellingen bij het halen van lage CO2-uitstootgrenzen zijn verstorend voor de concurrentie tussen de verschillende merken en hebben ook een negatieve invloed op de prijzen van gebruikte auto’s.”

De Bovag en RAI Vereniging willen dat de vrijstelling voor wegenbelasting wordt afgeschaft. De organisaties noemen 2014 als introductiejaar. De staatssecretaris heeft de Tweede Kamer beloofd dat hij in juni met een brief komt over de autobelastingen.

Brandstof

“Ook moet er opnieuw worden gekeken naar de belastingen op brandstoffen, zeker nu er nieuwe technieken en brandstoffen op de markt komen. Niet de technieken, maar de energie- en milieuprestaties moeten leidend zijn voor de hoogte van de belastingen. Bovag en RAI kunnen zich wel vinden in tijdelijke stimulering van nieuwe technieken om marktintroductie te helpen en te versnellen,” aldus de Bovag-directeur in de Bovagkrant.

De Volkswagen Polo BlueMotion is zeer populair in de rijschoolbranche als lesauto. Rijschoolhouders hoeven geen wegenbelasting te betalen over het voertuig.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

15 reacties op “Bovag en RAI willen af
 van vrijstelling wegenbelasting”

nic|19.05.11|17:09

Zo zie je hoe de BOVAG met alle winden meewaait maar zich wel een brancheorganisatie voor de rijschoolwereld durft te noemen.
Zoals aangegeven rijden heel veel rijscholen met een wegenbelasting vrije auto en heeft ook buiten het milieu redenen. Een BOVAG als branche organisatie voor de rijschoolwereld doet niks aan de excessen daar maar wel maakt die zich zorgen om de schatkist en de terugloop in de autobranche tav 2de hands auto’s.
Int echter wel de dure contributie voor niks!!!!

WJ|19.05.11|17:34

De bovag heeft belang in eigen portemonnee. Overal een graantje mee pikken.
Dat krijg je er van als je de belangen behartiger bent van meer dan 1 branche..

nic|19.05.11|17:43

Juist W.J. Helaas drukt een organisatie als deze wel een negatief stempel op de rijschoolbranche omdat ze met hun centjes deuren laten openen die voor anderen gesloten blijven.
Vragen en de bovag komt wel met een antwoord die voordelig is voor henzelf. Alleen diegene die de peperdure contributie betalen genieten de voordelen(lesgeld subsidie bv ) maar staan daarna ook in de kou als het gaat om echte belangen behartiging.

Y. van Ark|23.05.11|17:39

GVD waar bemoeit die BOVAG zich mee.
Ben echt zo blij dat ik geen lid van dat clubje ben.
Rij lekker belastingvrij in de rondte en dat wilde ik graag zo houden.

nic|23.05.11|19:22

1000 leden bij de Bovag, bonden erachter met per bond het veelvoud van leden worden amper gehoord omdat Bovag bestuur overal diep in in zit. Witte boorden criminaliteit heet dat en die mensen oordelen over ons belang?? Nu gaan ze tegen de wegenbelasting vrije auto’s in omdat hun eerste belang de autohandel is. schoenmaker blijf bij je leest en trek je terug uit de rijschoolwereld zodat er een eerlijk overleg kan komen door mensen die wel de belangen van de rijschoolbranche willen behartigen

Johan|23.05.11|23:00

Je zult als rijschoolhouder maar Bovag lid zijn en onlangs een paar VW’s polo “bleumotion”
aangeschaft hebben (zoals ik). Dan blijf je toch niet lid van de Bovag ! Dit is belangenverstrangeling in de puurste zin van het woord !!

nic|26.05.11|00:32

Hoe snel kan dit gaan? ik hoorde vandaag dat op redelijk korte termijn dit gewoon doorgevoerd wordt. Rijschoolhouders daar gaan we dan met milieu bewust rijden en investeren in de toekomst! Houdt de branche een visje voor en we gaan er voor om daarna glas hard afgestaft te worden omdat we in de auto branche investeren en de voordelen niet krijgen. BOVAG blijf bij je leest en vertegenwoordig je branche en laat de rijschoolbranche niet in de waan dat jullie ook die belangen behartigen!

JvM|26.05.11|11:00

Als die BOVAG nou zo heilig is laat ze zich dan eens hard maken voor BPM vrije auto’s alleen voor rijscholen en verlaging van de BTW.
Als het hun lukt zou ik eens gaan denken om BOVAG lid te worden.
Kijk de taxi brance daar kan het wel wij zijn de grondleggers voor elke bestuurder dus mogen we er ook wat voor terug hebben

E|26.05.11|11:56

Lekker dan, heb ik net 22000 euro op tafel gelegd puur omdat wegenbelasting zou kunnen besparen. Dat nog terwijl ik het budget niet eens had. Straks heb ik een flinke afschrijving dus minder inruilwaarde, ook heel erg fijn van bovag.

Dat ze die vrijstelling weer willen afschaffen begrijp ik wel, maar niet ten koste van de mensen die al heel veel geld op tafel hebben gezet om (voor altijd) van die regeling willen genieten!

Roger|26.05.11|12:03

Mijn oma leerde me dat lang met je spullen doen goed is voor het milieu.
Accu’s gebruikt in electrische auto’s en hybrides zijn toch immens vervuilend? Er is toch maar net genoeg grondstof voor 5% van de auto’s en dan is het op? Of ben ik nu gek? De delfstofproductie in China, is toch zwaar giftig en kost veel mensenlevens of ben ik nu gek?
Stroom in centrales wordt toch niet erg schoon opgewekt of ben ik nu gek?
Co2 is toch goed voor planten daarom groeien ze tegenwoordig toch zo snel? Of?

Roger|26.05.11|13:11

Milieuproblematiek zit nog steeds vol met leugens. Wij hebben het moeilijk omdat arbeid gestolen wordt door BIG companies, en wij tegen elkaar uitgespeeld worden. Wie wil ons helpen? Helemaal niemand. Zichzelf helpen, dat wel. Is terecht want dat wordt ons in de opvoeding geleerd. Zorgen voor je zelf; dat moet je kunnen, dan krijg je een samenleving als de onze. Dit is geen samenleving maar een vecht maatschappij. succes met het vechten. Wordt wakker, en aan het eind van ons gevecht sterven we.

jan|26.05.11|17:51

ben net een paar maanden lid van de Bovag omdat ik dacht dat die wel voor de rijschoolhouder opkwamen,komen ze met zoiets!! ze zouden daar juist tegenin moeten gaan,niks afschaffen lekker zo houden!

Henk|27.05.11|08:26

Wil je echt besparen? Begin dan met het opzeggen van je BOVAG lidmaatschap!!

Bert|29.05.11|10:55

Haha Henk, dat gaat ook wel gebeuren. Waarom neemt men anders iedereen aan als lid? ALS de rijinstructeurs zich echt gaan verenigen is de BOVAG voor de rijschoolwereld vrij snel uit beeld. Ze hebben nu al behoorlijk hun eigen glazen ingesmeten.

Nu hun misstappen en belangenverstrengelingen steeds meer in beeld komen weten ze niet hoe snel ze in moeten grijpen. Nou ja, meer de put gaan dempen terwijl hun kalf al verdronken is.

Arthur|03.06.11|22:08

26.05.11 | 11:00 | JvM
Als die BOVAG nou zo heilig is laat ze zich dan eens hard maken voor BPM vrije auto’s alleen voor rijscholen en verlaging van de BTW.
Als het hun lukt zou ik eens gaan denken om BOVAG lid te worden.
Kijk de taxi brance daar kan het wel wij zijn de grondleggers voor elke bestuurder dus mogen we er ook wat voor terug hebben

Ik had het niet beter kunnen verwoorden.
Zonder rijscholen ook geen taxichauffeurs!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.