Volkswagen Transporter, BE

Bi-xenon en nieuwe diesels voor Volkswagen Transporter

AUTOVANDAAG – Volkswagen tilt de uitrustingsmogelijkheden van de Transporter naar een nog iets hoger plan. Voortaan is de BE-combinatie-bus ook leverbaar met originele bi-xenonverlichting. Ook is het motorgamma uitgebreid met een 2.0 TSI en twee BlueMotion TDI’s.

Volkswagen breidt het gamma van de Transporter uit met twee nieuwe BlueMotion Technology-uitvoeringen met 84 en 114 pk. Deze diesels zijn uitgerust met start/stop-techniek, een systeem voor de terugwinning van remenergie, aerodynamische aanpassingen en cruisecontrol, een voorziening die op de andere uitvoeringen voor 285 euro verkrijgbaar is.

Zuinige banden

Ook rollen deze T5’s op ‘zuinige banden’. Dankzij deze aanpassingen ligt het verbruik 0.3 tot 0.5 l/100 km lager dan bij de reguliere uitvoeringen. Deze twee nieuwe Euro5-motoren zijn leverbaar met een handmatig bediende transmissie en voorwielaandrijving.

De Volkswagen Transporter 2.0 TSI is een aanvulling op het huidige motorengamma. De viercilinder turbomotor levert 204 pk en is hoewel niet krachtiger toch sneller maar ook zuiniger dan de V6-motor die voorheen in de T5 dienst deed.

Versnellingsbak

De 2.0 TSI motor is naar keuze verkrijgbaar met een handmatig bediende zesversnellingsbak of een zeventrapsautomaat (DSG). Beide uitvoeringen zijn standaard uitgerust met voorwielaandrijving. De versie met DSG is verkrijgbaar met 4MOTION-vierwielaandrijving.

Behalve de toevoeging van nieuwe motoren heeft Volkswagen ook diverse verbeteringen aan het infotainmentsysteem van de Transporter doorgevoerd. Daarnaast is de optische uitstraling van de bestseller naar een hoger niveau gebracht. Daarvoor zorgen de Bi-Xenonkoplampen met LED’s voor het stadslicht.

BlueMotion

De nieuwe uitvoeringen van de Transporter zijn nu bestelbaar. De prijzen van de nieuwe 2.0 TSI-uitvoering beginnen bij 27.400 euro, die van de nieuwe uitvoeringen met BlueMotion Technology bij 18.100 euro. De prijzen zijn exclusief BTW en BPM.

Autovandaag, partner van VerkeersPro.nl 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bi-xenon en nieuwe diesels voor Volkswagen Transporter | RijschoolPro
Volkswagen Transporter, BE

Bi-xenon en nieuwe diesels voor Volkswagen Transporter

AUTOVANDAAG – Volkswagen tilt de uitrustingsmogelijkheden van de Transporter naar een nog iets hoger plan. Voortaan is de BE-combinatie-bus ook leverbaar met originele bi-xenonverlichting. Ook is het motorgamma uitgebreid met een 2.0 TSI en twee BlueMotion TDI’s.

Volkswagen breidt het gamma van de Transporter uit met twee nieuwe BlueMotion Technology-uitvoeringen met 84 en 114 pk. Deze diesels zijn uitgerust met start/stop-techniek, een systeem voor de terugwinning van remenergie, aerodynamische aanpassingen en cruisecontrol, een voorziening die op de andere uitvoeringen voor 285 euro verkrijgbaar is.

Zuinige banden

Ook rollen deze T5’s op ‘zuinige banden’. Dankzij deze aanpassingen ligt het verbruik 0.3 tot 0.5 l/100 km lager dan bij de reguliere uitvoeringen. Deze twee nieuwe Euro5-motoren zijn leverbaar met een handmatig bediende transmissie en voorwielaandrijving.

De Volkswagen Transporter 2.0 TSI is een aanvulling op het huidige motorengamma. De viercilinder turbomotor levert 204 pk en is hoewel niet krachtiger toch sneller maar ook zuiniger dan de V6-motor die voorheen in de T5 dienst deed.

Versnellingsbak

De 2.0 TSI motor is naar keuze verkrijgbaar met een handmatig bediende zesversnellingsbak of een zeventrapsautomaat (DSG). Beide uitvoeringen zijn standaard uitgerust met voorwielaandrijving. De versie met DSG is verkrijgbaar met 4MOTION-vierwielaandrijving.

Behalve de toevoeging van nieuwe motoren heeft Volkswagen ook diverse verbeteringen aan het infotainmentsysteem van de Transporter doorgevoerd. Daarnaast is de optische uitstraling van de bestseller naar een hoger niveau gebracht. Daarvoor zorgen de Bi-Xenonkoplampen met LED’s voor het stadslicht.

BlueMotion

De nieuwe uitvoeringen van de Transporter zijn nu bestelbaar. De prijzen van de nieuwe 2.0 TSI-uitvoering beginnen bij 27.400 euro, die van de nieuwe uitvoeringen met BlueMotion Technology bij 18.100 euro. De prijzen zijn exclusief BTW en BPM.

Autovandaag, partner van VerkeersPro.nl 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.