Ford, veiligheid, V2V, systeem

Communicerende auto’s van Ford bevorderen veiligheid

AUTOVANDAAG – Ford heeft in Düsseldorf een demonstratie gegeven van de nieuwste ontwikkelingen in V2V(Vehicle-to-Vehicle)-communicatie. De communicerende auto’s informeren elkaar over gevaren, rijomstandigheden en verkeersdrukte.

Ford is de eerste fabrikant die V2V-communicatie demonstreert met gebruikmaking van het nieuwe netwerk voor mobiele communicatie, LTE (Long Term Evolution). Dit communicatienetwerk heeft een veel hogere datatransmissiesnelheid dan bestaande systemen.

Netwerk

Door middel van lokale radiofrequenties en de modernste netwerktechnologie op het gebied van mobiele communicatie, kan een auto die is uitgerust met het V2V-communicatiesysteem van Ford, berichten verzenden aan andere auto’s om hen te informeren over wegomstandigheden waarmee zij te maken zullen krijgen.

Het nog in de ontwikkelingsfase verkerende V2V-waarschuwingssysteem moet voorkomen dat bestuurders overvallen worden door snel veranderende situaties en omstandigheden.

Plotseling remmen

Het systeem is gedemonstreerd met twee exemplaren van de Ford S-MAX. Wanneer de voorste S-MAX bijvoorbeeld plotseling remt, ontvangt de achterliggende S-MAX binnen 100 milliseconden een waarschuwing.

Ford meent dat de toepassing van breedbandkanalen als LTE het mogelijk zal maken dat grote aantallen auto’s direct met elkaar in contact zullen staan. Hierdoor kan het aantal ongelukken worden gereduceerd, het verkeer beter doorstromen zodat filevorming wordt voorkomen en de CO2-uitstoot worden verlaagd.

AutoVandaag, partner van VerkeersPro.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Communicerende auto’s van Ford bevorderen veiligheid”

Roger|01.06.11|12:27

Dat wordt de toekomst, kan ik met mijn klassiekertje tussen jullie door rijden, haha.
In de USA ziet men de rijtaak als lastig en ongewenst. Hier zeggen we: facebook twitter e.d zijn ongewenst tijdens het uitvoeren van rijtaken. daar zegt men het uitvoeren van rijtaken tijdens twitteren en facebook is ongewenst. de rijtaak gaat ons dus uit handen genomen worden. Kunnen we op braderieën gaan staan. Vroeger moesten we zelf sturen. Dat meen je niet, en ook nog remmen en gas geven.Ongelooflijk.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.