Opel Astra, 1.7 CDTi

Opel Astra 1.7 CDTi ecoFLEX met 130 pk en 99 gram CO2

AUTOVANDAAG – Opel presenteert de Astra ecoFLEX met 130 pk sterke diesel die slechts 99 gram CO2-uitstoot. Het model is daardoor veel krachtiger en zuiniger dan zijn voorganger. Jammer genoeg is dat niet voldoende om in de categorie ‘wegenbelastingvrij’ te vallen.

Het is wel een prima resultaat van Opel om de Astra ecoFLEX nu 130 pk te geven terwijl het verbruik gewoon kon dalen. De Duitsers hebben hiermee kracht en efficientie heel goed kunnen combineren.

1.7 CDTi diesel

De nieuwe Astra ecoFLEX wordt aangedreven door een herziene 1.7 CDTi diesel met 300 Nm. Voorheen lepelde Opel de 1.3 CDTI voorin. De viercilinder is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak met optimale verhoudingen.

Recuperatie (herwinnen van remenergie), Continental-banden met een lage rolweerstand, een intelligente dynamo, 12 mm verlaging, actieve aerodynamische maatregelen en start/stop-techniek weten het verbruik verder te drukken. Tot 3.7 l/100km.

Wegenbelasting

De daarmee overeenkomende CO2-uitstoot is 99 gram, in ons land niet genoeg om aanmerking te komen voor 14% bijtelling of vrijstelling van belasting. Die eer is voorbehouden aan de Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX.

Opels Astra ecoFLEX valt in het schuitje van 20% bijtelling. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

AutoVandaag, partner van VerkeersPro.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.