Volkswagen Tiguan

Vernieuwde Volkswagen Tiguan vanaf 27.990 euro

De vernieuwde Volkswagen Tiguan staat per 18 augustus bij de Nederlandse Volkswagen-dealers. De prijslijst vermeldt bedragen vanaf 27.990 euro inclusief BTW en BPM. Alle versies met voorwielaandrijving beschikken over efficiencyverhogende BlueMotion Technologies zoals een start-stopsysteem. Het nieuwe model is leverbaar met geavanceerde opties als een grootlichtassistent, vermoeidheidsassistent en Lane Assist.

In de vernieuwde Tiguan is het typische Volkswagen design-DNA duidelijk zichtbaar. Dat komt vooral tot uiting in het front en de gewijzigde achterlichtunits. Ook het interieur van de Tiguan is gewijzigd, zo zijn er nieuwe bekledingsstoffen beschikbaar.

Tiguan

Als vanouds is de Tiguan leverbaar met keus uit voorwielaandrijving en 4MOTION permanente vierwielaandrijving. Alle voorwielaangedreven Tiguans zijn standaard voorzien van duurzame BlueMotion Technologies waaronder start-stop, een regeneratief remsysteem en banden met lage rolweerstand. Deze technologieën zorgen voor een verbruiksdaling van 0,7 l/100 km.

De Tiguan is er als 1.4 TSI met 122 pk/90 kW of 160 pk/118 kW, als 2.0 TSI met 180 pk/132 kW of 210 pk/155 kW en als 2.0 TDI met 110 pk/81 kW, 140 pk/103 kW of 170 pk/125 kW. Alle versies met voorwielaandrijving hebben een groen energielabel (B of C). 

Standaard compleet, interessante optiemogelijkheden
.

Uitvoeringen

De vernieuwde Tiguan is er in de uitvoeringen Easyline, Comfort&Design, Sport&Style en Track&Field. De Easyline-uitvoering beschikt standaard al over Climatic airconditioning, elektrische bediening van ramen en spiegels, radio/CD-speler RCD 210, boordcomputer ‘Plus’, zes airbags en ESP.

Nieuw is het Advance Pakket dat Bi-Xenonverlichting, een panoramaschuifdak en Lane Assist omvat. Daarnaast zijn interessante opties als de grootlichtassistent en vermoeidheidsassistent leverbaar. De Tiguan Easyline 1.4 TSI (122 pk, B-label) is er vanaf 27.990 euro.

De dieselmodellen zijn er vanaf 33.890 euro (Easyline 2.0 TDI 110 pk). De Tiguan Sport&Style 1.4 TSI (160 pk) 4MOTION is er vanaf 38.290 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.