Braindriver laat auto via gedachten besturen

Met je gedachten een auto besturen. Het lijkt toekomstmuziek maar wetenschappers aan de universiteit van Berlijn zijn er in geslaagd om een proefpersoon met alleen zijn gedachten een auto te laten rijden. Het systeem heet Braindriver.

Headset

Braindriver moet de volgende fase worden in het concept dat de automobilist meer en meer met behulp van gps, camera’s en andere elektronische toepassingen op weg wordt geholpen. Het idee is om de bestuurder via een headset de auto te laten rijden.

Computer

De elektrische hersensignalen die vrijkomen als de bestuurder bijvoorbeeld aan ‘Links’ of ‘Rechts’ denkt, worden direct opgeslagen door de computer. Deze is weer doorgeschakeld met de wagen die de gedachten omzet in daadwerkelijke acties.

Denkkracht

In de praktijk blijkt dit te werken. Een proefpersoon wist op een afgesloten terrein  een auto te manoeuvreren  en harder en zachter te laten rijden. Puur met denkkracht, meldt Verkeersnet. Wel is er een vertraging tussen denken doen waardoor de auto later reageert dan normaal.

Taxi

Braindriver is nog lang niet geschikt voor productie maar het systeem kan op den duur wel worden ingezet voor het autonome rijden. In dat kader is de universiteit van Berlijn al drukdoende om een bestuurderloze taxi te ontwikkelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Braindriver laat auto via gedachten besturen”

Marvin "Rijschool De Wegpiraat"|08.09.11|12:52

Ow kut, ik had hier links gemoeten……..

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Braindriver laat auto via gedachten besturen | RijschoolPro

Braindriver laat auto via gedachten besturen

Met je gedachten een auto besturen. Het lijkt toekomstmuziek maar wetenschappers aan de universiteit van Berlijn zijn er in geslaagd om een proefpersoon met alleen zijn gedachten een auto te laten rijden. Het systeem heet Braindriver.

Headset

Braindriver moet de volgende fase worden in het concept dat de automobilist meer en meer met behulp van gps, camera’s en andere elektronische toepassingen op weg wordt geholpen. Het idee is om de bestuurder via een headset de auto te laten rijden.

Computer

De elektrische hersensignalen die vrijkomen als de bestuurder bijvoorbeeld aan ‘Links’ of ‘Rechts’ denkt, worden direct opgeslagen door de computer. Deze is weer doorgeschakeld met de wagen die de gedachten omzet in daadwerkelijke acties.

Denkkracht

In de praktijk blijkt dit te werken. Een proefpersoon wist op een afgesloten terrein  een auto te manoeuvreren  en harder en zachter te laten rijden. Puur met denkkracht, meldt Verkeersnet. Wel is er een vertraging tussen denken doen waardoor de auto later reageert dan normaal.

Taxi

Braindriver is nog lang niet geschikt voor productie maar het systeem kan op den duur wel worden ingezet voor het autonome rijden. In dat kader is de universiteit van Berlijn al drukdoende om een bestuurderloze taxi te ontwikkelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Braindriver laat auto via gedachten besturen”

Marvin "Rijschool De Wegpiraat"|08.09.11|12:52

Ow kut, ik had hier links gemoeten……..

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.