Audi A1, Sportback, vijfdeurs

Vijfdeurs Audi A1 Sportback vanaf februari leverbaar

AUTOVANDAAG – Hij is nu helemaal officieel: de Audi A1 Sportback. Deze nieuwe vijfdeursvariant staat vanaf februari 2012 bij de dealer, prijzen zijn nog niet bekend. Hij mag vanaf juni als eerste rekenen op een 1.4 TFSI met cilinderuitschakeling.

Audi A1 Sportback is gelijk met de driedeurs versie ontwikkeld. Lengte (3,95 m) en wielbasis (2,47 m) zijn identiek.

LED-dagrijverlichting

Vergeleken met de driedeurs versie is de daklijn iets verlengd. De extra zijruitjes dragen bij aan een slanke C-stijl. De dakbogen en het dak zelf zijn desgewenst in contrastkleur beschikbaar. De achterlichten maken gebruik van LED-technologie. LED-dagrijverlichting is optioneel.

De A1 Sportback is zes millimeter breder en hoger dan de driedeurs versie. Het resultaat: extra hoofd- en schouderruimte in het interieur. De A1 Sportback is standaard een vierzitter (driezits achterbank zonder meerprijs optioneel).

Bagageruimte

De inhoud van de bagageruimte bedraagt 270 liter en 920 liter met een neergeklapte achterbank. De materiaal- en afwerkingkwaliteit zijn uiteraard van hoog niveau.

In de nieuwe A1 Sportback debuteert de 140 pk sterke 1.4 TSI met cilinderuitschakeling. Net als alle andere motorvarianten komt de krachtbron in aanmerking voor 20% bijtelling. Deze motor verbruikt slechts 4.7l/100 km en dat is aanmerkelijk lager dan de andere 1.4 TFSI en zelfs 1.2 TFSI.

AutoVandaag, partner van VerkeersPro.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Vijfdeurs Audi A1 Sportback vanaf februari leverbaar”

Henny van Rijn Bakker|19.11.11|17:24

Een hele mooie lesauto!
Maarrrr waarom niet óók een 3 cylinder diesel uitvoering zoals Polo Ibiza en Fabia in de motorruimte hebben?
Komop Pon gewoon even doen!!!!!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.