audi, a1, vijfdeurs, sportback

Nieuwe vijfdeurs Audi A1; prijs vanaf 17.990 euro

AUTOVANDAAG – Audi heeft een vanafprijs voor de nieuwe A1 Sportback bekend gemaakt; 17.990 euro. Het betekent dat de vijfdeursvariant slechts 665 euro duurder is dan de driedeurs. De A1 Sportback is een vijfdeurs; dat is een vereiste voor een lesauto. Hij is vanaf februari 2012 leverbaar.

De Audi A1 Sportback is iets langer en hoger dan de driedeursvariant. Daardoor is er plek voor vijf deuren en biedt de Sportback meer binnenruimte. De achterbank heeft drie zitplaatsen, maar er is ook een tweezitsconfiguratie te bestellen.

Motoren

Audi levert de nieuwe carrosserievariant met dezelfde motoren als de driedeurs, al debuteert in het model wel een nieuwe 1.4 TFSI met 140 pk. Deze krachtbron slaat een brug tussen de 1.4 TFSI 122 pk en 185 pk, maar is bovendien door toepassing van cilinderuitschakeling (bij lage belasting) nog zuiniger. Deze motorisatie scoort slechts 4.7l/100km, even zuinig als een Volkswagen Up.

Traditiegetrouw levert het merk Pro Line en Pro Line Business uitvoeringen om de uitrusting aan te dikken. In die Pro Line is handbediende airco, een LED-lichtpakket, het opbergpakket, een sportstuur, verwarmbare buitenspiegels en 15 inch lichtmetalen wielen toegevoegd aan de standaarduitrusting. Ook betaal je dan niets extra voor metallic- of pareleffectlak.

Uitvoering

Afhankelijk van de uitvoering (Attraction of Ambition) bedraagt de meerprijs respectievelijk 1900 en 1400 euro.

Het Pro Line Plus pakket kost 1900 tot 2800 euro extra en biedt verder nog een navigatiepakket, bluetooth audio streaming, telefoonvoorbereiding, radio concert en een middenarmsteun voor

AutoVandaag, partner van VerkeersPro.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.