Renault, Megane

Renault komt met wegenbelastingvrije Mégane diesel

AUTOVANDAAG – Ford riep het al langer maar Renault heeft ‘m als eerste, een belastingvrije compacte middenklasser met dieselmotor. De Megane ENERGY dCi 110 Stop & Start stoot namelijk slechts 95 gram CO2 uit. De BPM-vrije aanwinst kost 22.790 euro en vanaf nu te bestellen.

Met de vernieuwde dCi 110 dieselmotor uit de ENERGY-motorfamilie is de Mégane nog zuiniger dan voorheen.

Diesel

De 1.5 liter diesel verbruikt 3.6 l/100km en stoot 95 gram CO2 uit. Start/stop-techniek draagt bij aan zijn bescheiden karakter en is standaard. Om het opvallend lage brandstofverbruik verder te realiseren, rust Renault de Mégane een lagedruk EGR-systeem (uitlaatgasrecirculatie) en een regeneratief remsysteem. Bovendien zijn de oliepomp en het inlaatsysteem aangepast.

De Renault Mégane ENERGY dCi 110 Stop & Start eco2 is leverbaar als Hatchback, Estate en Coupé. De hatchback kost 22.790 euro, de Estate is 1000 euro duurder. Voor de Coupé dient 23.290 euro te worden neergeteld.

AutoVandaag, partner van VerkeersPro.nl

Alle modellen zijn leverbaar in de uitrustingsniveaus Expression, Série Limitée Bose en GT-Line.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Renault komt met wegenbelastingvrije Mégane diesel”

Johan|18.12.11|18:27

Heb inmiddels geinformeerd naar deze auto. Levertijd 4 a 5 maanden. Dus het is nog maar de vraag of je deze auto voor 1 juni op naam kan krijgen want daarna vervalt de wegenbelasting vrijstelling, of zit ik ernaast met deze conclusie??

Leo|18.12.11|21:41

Verwachte levering is eind april/begin mei. Verder is de datum dat de BPM regelgevings veranderd 1 juli. Ook is het zo dat de importeur op basis van het xhassisnummer een auto al bij de RDW kan aanmelden en registreren. Dit is meestal al zo’n 4 tot 5 weken eerder dan dat een auto aan een klant wordt afgeleverd. Kortom als je nu besteld dan voorzie ik geen problemen met tijdig leveren mbt het belastingvrij rijden

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.