Ford, Focus, belastingvrij

Belastingvrije Ford Focus 1.0 Ecoboost kost 19.595 euro

AUTOVANDAAG – Ford maakt zich op voor de belastingvrije Ford Focus 1.0 Ecoboost met 14% bijtelling. De superzuinige vijfdeurs met 100 pk is vanaf nu te bestellen en staat in maart bij de dealer. Prijzen beginnen bij 19.595 euro.

De Ford Focus 1.0 Ecoboost is een ultiem staaltje van downsizing. Uit een eenlitertje met drie cilinders met turbotechniek peutert Ford afhankelijk van de uitvoering 100 pk tot 125 pk.

Verbruik

Dankzij onder meer directe inspuiting, start/stop-techniek, een afsluitbare grille en remregeneratie blijft het verbruik van de 100 pk versie beperkt tot slechts 4.8l/100km (met 125 pk: 114 gram).

Met deze fraaie score duikt de Ford Focus 1.0 Ecoboost onder de 110 gram grens CO2-uitstoot en geldt bij registratie voor 1 juli 2012 geen motorrijtuigenbelasting (MRB), geen BPM en slechts 14% bijtelling.

Prijs

Omdat de orderboeken reeds geopend zijn heeft Ford de prijskaartjes bij de hand. Voorlopig zijn er twee uitvoeringen beschikbaar. De ECOnetic Lease Trend met airco, bluetooth, navigatie, parkeersensoren achter en cruise control kost 19.595 euro.

De luxere Titanium-uitvoering met 16 inch lichtmetaa, parkeerhulp, automatische airco, elektrische voorruitverwarming, regen- en lichtsensor en elektrisch bedienbare en verwarmde buitenspiegels staat voor 21.795 euro in de showroom.

1.0 Ecoboost

Na deze superzuinige Focus 1.0 Ecoboost volgt in juni de nieuwe Focus Econetic met dieselmotor. Met een CO2-uitstoot van 95 gram profiteert ook die varant van alle fiscale voordelen. Prijzen van die bijtellingstopper zijn nog niet bekend.

De 1.0 liter Ecoboost vindt ook zijn weg naar de C-MAX en nieuwe B-MAX.

Autovandaag, partner van VerkeersPro.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.