Skoda Citigo

Prijzen nieuwe Skoda Citigo beginnen bij 8.000 euro

AUTOVANDAAG – De nieuwe Skoda Citigo staat van af 15 juni bij de dealer, en dus maakt de importeur alvast prijzen bekend. De kleine Tsjech voor in en om de stad is er vanaf net geen 8 mille en wordt leverbaar in vier uitrustingsvarianten en een tijdelijke Tour-uitvoering.

Het drielingbroertje (of -zusje) van de Seat Mii en Volkswagen Up biedt zoals het een Skoda betaamt veel ‘value for money’.

Noodremsysteem

Aan veiligheid is evenmin gebrek, met standaard ESP, dagrijverlichting en vier airbags. Ook standaard is het noodremsysteem City Safe Drive, waarbij een tot een snelheid van 30 km/u automatisch kan worden ingegrepen om een aanrijding met een voorligger te voorkomen.

Skoda levert de Citigo als Easy, Acive, Ambition of Elegance. Op basis van de Ambition is er een gelimiteerde Tour-uitvoering samengesteld met onder meer navigatie, telefonie, airco en een radio/cd-speler. Deze Citigo kost 9790 euro. Het navigatiesysteem met bluetooth en een boordcomputer is ook altijd los verkrijgbaar tegen 299 euro meerprijs. Vijf in plaats van drie portieren kost 320 euro extra.

Vrijstelling BPM en wegenbelasting

De prijslijst van de Citigo start bij de Easy 1.0 MPI, die 7990 euro kost maar niet in aanmerking komt voor vrijstelling van BPM en wegenbelasting. De Easy Active heeft dezelfde eenliter maar dan met start/stop-techniek en rijdt voor 8390 euro de deur uit, inclusief hoedenplank en radiovoorbereiding.

De Citigo Ambition is verkrijgbaar met de 60 pk of 75 pk 1.0 MPI en kost respectievelijk 8940 euro en 9490 euro. Een Elegance gaat de deur uit vanaf 9690 euro en kost met 75 pk aan de wielen 10.240 euro.

Start/stop-techniek

Met uitzondering van de Easy 1.0 MPI zijn alle uitvoeringen voorzien van het Greentech pakket met onder meer start/stop-techniek, goed voor een lager verbruik, 14% bijtelling en vrijstelling van BPM en motorrijtuigenbelasting.

Zoals gezegd staat de Skoda Citigo vanaf 15 juni bij de dealer. Als primeur voor Nederland is de Tsjech ook al te zien tijdens de Libelle Zomerweek 2012, van 7 tot en met 13 mei op het Almeerderstrand.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.