Volkswagen, Transporter

Zuinige dieseltechniek BlueMotion in Volkswagen Transporter

Volkswagen, Transporter

De verschillende uitvoeringen van de Volkswagen Transporter zijn vanaf direct leverbaar met de 103 kW TDI/140 pk dieselmotor. Deze krachtbron is er ook in combinatie met BlueMotionTechnologies, vierwielaandrijving en DSG-transmissie. Een VW Transporter kan bijvoorbeeld gebruikt worden als trekkend voertuig van een BE-combinatie.

Volkswagen breidt zijn bedrijfswagenaanbod met BlueMotionTechnologies gestaag uit. Na de motorvarianten met 62 kW/84,3 pk en 84 kW/114,2 pk heeft de Transporter er een nieuwe vermogenscategorie bij: de krachtige 103 kW/140 pk TDI die een maximumkoppel levert van 340 Nm bij 1.750 tot 2.500 t.p.m.

BlueMotion

Deze krachtbron is te combineren met BlueMotionTechnologies, wat zorgt voor een gunstiger verbruik dankzij een start-stopsysteem, terugwinning van remenergie, banden met lage rolweerstand en cruisecontrol.

BlueMotionTechnologies is leverbaar op de handgeschakelde versie met voorwielaandrijving, op de voorwielaangedreven versie met DSG-transmissie en op de handgeschakelde uitvoering met 4MOTION (vierwielaandrijving). Bij alle drie de versies zorgt BlueMotionTechnologies voor een brandstofbesparing van 0,5 liter per 100 kilometer.

TDI

Een Transporter Pick-up TDI met 103 kW/140 pk (schakelversie, voorwielaandrijving) en BlueMotionTechnologies verbruikt slechts 6,9 liter diesel per 100 kilometer, wat neerkomt op een CO2-uitstoot van 182 g/km. Bij de vierwielaangedreven 4MOTION is het verbruik 7,5 liter en komt de CO2-uitstoot op 198 g/km (Multivan 7,0 tot 7,8 liter met een emissie van 184 tot 206 gram CO2/km).

Daarnaast beschikken Volkswagen Bedrijfswagens die vanaf medio augustus 2012 zijn uitgerust met de 103 kW/140 pk TDI-motor, BlueMotionTechnologies, DSG en de aanduiding “Plus” over een vrijloopfunctie. Haalt de bestuurder zijn voet van het gaspedaal, dan ontkoppelt de motor automatisch. Hierdoor kan het voertuig doorrollen en in allerlei verkeerssituaties brandstof besparen. Het intrappen van het rempedaal deactiveert de vrijloopfunctie, zodat de remwerking van de motor aan de vertraging van het voertuig bijdraagt.

Prijs

De Transporter Pick-up met 103 kW/140 pk TDI-motor en BlueMotionTechnologies is verkrijgbaar vanaf € 25.640 exclusief btw. De Multivan in vergelijkbare uitvoering is er vanaf € 34.840 exclusief btw/bpm.

De Transporter-serie vormt Volkswagens succesvolste range bedrijfswagens en is Europees koploper in zijn categorie. De modellen lenen zich voor de meest uiteenlopende toepassingen. De Transporter bijvoorbeeld is geschikt voor bedrijfsmatig gebruik (in pick-up-uitvoering, bestel-uitvoering, dubbele cabine of in combi-uitvoering), de Multivan als gezinsauto of business-van, de California als functionele reismobiel en tenslotte de Rockton als robuuste terreinwagen.

Motoren

Het aantal varianten is bijzonder uitgebreid. Een benzinemotor van 85 kW/115,5 pk tot 150 kW/203,9 pk, vijf TDI-motoren met vermogens van 62 kW84,3 pk tot 132 kW/179,4 pk (voorzien van voorwielaandrijving met handbediende transmissie of DSG, dan wel van 4MOTION met schakelmechanisme of DSG), BlueMotion of met BlueMotionTechnologies, korte of lange wielbasis, een Transporter als pick-up, als combi (met keus uit drie dakvormen), als kleine vrachtwagen, met dubbele cabine of chassis-cabine. In totaal telt de Transporter-serie meer dan 400 uitvoeringen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Zuinige dieseltechniek BlueMotion in Volkswagen Transporter | RijschoolPro
Volkswagen, Transporter

Zuinige dieseltechniek BlueMotion in Volkswagen Transporter

De verschillende uitvoeringen van de Volkswagen Transporter zijn vanaf direct leverbaar met de 103 kW TDI/140 pk dieselmotor. Deze krachtbron is er ook in combinatie met BlueMotionTechnologies, vierwielaandrijving en DSG-transmissie. Een VW Transporter kan bijvoorbeeld gebruikt worden als trekkend voertuig van een BE-combinatie.

Volkswagen breidt zijn bedrijfswagenaanbod met BlueMotionTechnologies gestaag uit. Na de motorvarianten met 62 kW/84,3 pk en 84 kW/114,2 pk heeft de Transporter er een nieuwe vermogenscategorie bij: de krachtige 103 kW/140 pk TDI die een maximumkoppel levert van 340 Nm bij 1.750 tot 2.500 t.p.m.

BlueMotion

Deze krachtbron is te combineren met BlueMotionTechnologies, wat zorgt voor een gunstiger verbruik dankzij een start-stopsysteem, terugwinning van remenergie, banden met lage rolweerstand en cruisecontrol.

BlueMotionTechnologies is leverbaar op de handgeschakelde versie met voorwielaandrijving, op de voorwielaangedreven versie met DSG-transmissie en op de handgeschakelde uitvoering met 4MOTION (vierwielaandrijving). Bij alle drie de versies zorgt BlueMotionTechnologies voor een brandstofbesparing van 0,5 liter per 100 kilometer.

TDI

Een Transporter Pick-up TDI met 103 kW/140 pk (schakelversie, voorwielaandrijving) en BlueMotionTechnologies verbruikt slechts 6,9 liter diesel per 100 kilometer, wat neerkomt op een CO2-uitstoot van 182 g/km. Bij de vierwielaangedreven 4MOTION is het verbruik 7,5 liter en komt de CO2-uitstoot op 198 g/km (Multivan 7,0 tot 7,8 liter met een emissie van 184 tot 206 gram CO2/km).

Daarnaast beschikken Volkswagen Bedrijfswagens die vanaf medio augustus 2012 zijn uitgerust met de 103 kW/140 pk TDI-motor, BlueMotionTechnologies, DSG en de aanduiding “Plus” over een vrijloopfunctie. Haalt de bestuurder zijn voet van het gaspedaal, dan ontkoppelt de motor automatisch. Hierdoor kan het voertuig doorrollen en in allerlei verkeerssituaties brandstof besparen. Het intrappen van het rempedaal deactiveert de vrijloopfunctie, zodat de remwerking van de motor aan de vertraging van het voertuig bijdraagt.

Prijs

De Transporter Pick-up met 103 kW/140 pk TDI-motor en BlueMotionTechnologies is verkrijgbaar vanaf € 25.640 exclusief btw. De Multivan in vergelijkbare uitvoering is er vanaf € 34.840 exclusief btw/bpm.

De Transporter-serie vormt Volkswagens succesvolste range bedrijfswagens en is Europees koploper in zijn categorie. De modellen lenen zich voor de meest uiteenlopende toepassingen. De Transporter bijvoorbeeld is geschikt voor bedrijfsmatig gebruik (in pick-up-uitvoering, bestel-uitvoering, dubbele cabine of in combi-uitvoering), de Multivan als gezinsauto of business-van, de California als functionele reismobiel en tenslotte de Rockton als robuuste terreinwagen.

Motoren

Het aantal varianten is bijzonder uitgebreid. Een benzinemotor van 85 kW/115,5 pk tot 150 kW/203,9 pk, vijf TDI-motoren met vermogens van 62 kW84,3 pk tot 132 kW/179,4 pk (voorzien van voorwielaandrijving met handbediende transmissie of DSG, dan wel van 4MOTION met schakelmechanisme of DSG), BlueMotion of met BlueMotionTechnologies, korte of lange wielbasis, een Transporter als pick-up, als combi (met keus uit drie dakvormen), als kleine vrachtwagen, met dubbele cabine of chassis-cabine. In totaal telt de Transporter-serie meer dan 400 uitvoeringen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.