Volkswagen, Golf VII, BlueMotion

Nieuwe Volkswagen Golf VII leverbaar vanaf 18.790 euro

De nieuwe Volkswagen Golf is net als zijn voorganger leverbaar vanaf 18.790 euro (incl. BPM en 21% BTW). Vergeleken met het vorige model is de nieuwe Golf efficiënter, ruimer, veelzijdiger, dynamischer én rijker uitgerust. Standaard zijn onder meer airconditioning, Multi Collision Brake, een radio en een 5 inch-touchscreen. Klanten die hun oude auto inruilen voor een Golf krijgen tot 1 januari een milieupremie van 1.000 euro. Ook is er een aantrekkelijke 50/50 deal. De nieuwe Golf is nu te bestellen.

Het leveringsprogramma van de nieuwe Golf start met de Easyline-uitvoering (uitsluitend met 85 pk sterke 1.2 TSI). Dit model kost 18.790 euro en heeft standaard Climatic airconditioning, Radio Composition Touch (vier luidsprekers), 5 inch (12,7 cm) touchscreen, boordcomputer, Multi Collision Brake, ESP, XDS (elektronisch sperdifferentieel), zeven airbags, elektrisch bediende ramen vóór en buitenspiegels en centrale deurvergrendeling met afstandsbediening.

Trendline

De Trendline-uitvoering (vanaf 19.290 euro) is vrijwel identiek, maar biedt een ruimere motorenkeuze. De Golf in Comfortline-uitvoering (vanaf 22.690 euro) heeft naast alle Trendline-elementen ook Climatronic volautomatische airconditioning, boordcomputer ‘Plus’, cruise control, 15-inch lichtmetalen wielen, comfortstoelen met lendensteun, middenarmsteunen voor en achter, Pre Crash (Preventief veiligheidssysteem) en meer.

De Golf Highline (vanaf 23.790 euro) is de topuitvoering. Inbegrepen zijn dan 16-inch lichtmetalen wielen, vermoeidheidsherkenning, sportstoelen met lendensteunen, multifunctioneel met leer bekleed stuur, alcantara/stoffen bekleding, Radio Composition Color (acht speakers), mistlampen vóór met bochtenverlichting, Licht&Zicht (pakket 1, onder meer lichtsensor en automatische dimmende binnenspiegel) en Ambiente sfeerverlichting.

Vrijwel alle modellen met 20% bijtelling

De nieuwe Golf is er met 1.2 TSI-benzinemotoren van 85 of 105 pk en met 1.4 TSI-motoren van 122 of 140 pk (140 pk met cilinderuitschakeling). Bij de dieselmotoren is er keuze uit de 105 pk sterke 1.6 TDI en de 2.0 TDI met 150 pk.

Met uitzondering van de 1.2 TSI met 85 pk is elke Golf leverbaar met een efficiënte DSG-transmissie. Vrijwel alle modellen (handgeschakeld en DSG) vallen bij zakelijke inzet in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling.

Milieupremie bij inruil óf een 50/50 deal

De Volkswagen-dealer biedt kopers van een nieuwe Golf een milieupremie van 1.000 euro bij inruil van de oude auto. Bovendien geldt ter introductie van het nieuwe model een aantrekkelijke 50/50 deal. Hierbij betaalt de klant de helft van de aanschafprijs bij aflevering en het restant een jaar later – rentevrij. Beide acties zijn niet combineerbaar en lopen tot en met 31 december 2012.

De nieuwe Golf is ruimer dan zijn voorganger door de vergrote wielbasis. Hij is tot wel 23% zuiniger door een tot 100 kg lager gewicht, de uitgekiende stroomlijn en de toepassing van efficiencyverhogende BlueMotion Technologies (start/stop-systeem en regeneratie van remenergie).

Multi Collision Brake

Als eerste auto in zijn klasse is de Golf standaard uitgerust met Multi Collision Brake. Daarmee remt de Golf automatisch af na een botsing. Dit beperkt het risico op ‘doorschieten’ en een vervolgaanrijding.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.