honda, crv, test, ncap, veiligheid

Maximale score Euro NCAP veiligheidstest voor Honda CRV

De nieuwe Honda CR-V, eind vorig jaar geïntroduceerd en onder meer te gebruiken als trekkend voertuig BE-combinatie, heeft bij de onafhankelijke veiligheidstesten van Euro NCAP de hoogste score van vijf sterren behaald. De CR-V behoort daarmee tot de veiligste auto’s in Europa. Euro NCAP beoordeelt auto’s op algehele veiligheidsprestaties, met speciale aandacht voor onder meer veiligheid van inzittenden, kinderen en voetgangers.

Waar het vorige model van de CR-V vier van de vijf sterren kreeg, heeft de nieuwe CR-V de maximale score gekregen, net als eerder al de Honda Accord, Insight, Jazz, CR-Z en Civic. Deze resultaten weerspiegelen de focus van Honda op veiligheid.

Veiligheid

De nieuwe CR-V is voorzien van een uitgebreid pakket aan veiligheidsverhogende systemen, waaronder het voertuigstabiliteitssysteem (VSA) met traction control, het antiblokkeer remsysteem en noodstopsignaalsysteem (ESS), een carrosseriestructuur die bij een ongeluk inzittenden beter beschermt en voetgangersletsel beperkt (Pedestrian Injury Mitigation Design) en een anti-whiplashsysteem.

Ook beschikt hij over hulpsystemen voor de bestuurder (Advanced Driving Assist Systems, ADAS), bestaand uit een rijbaanbewakings- en assistentiesysteem (Lane keeping assist system), actieve snelheidsregeling (Adaptive cruise control, ACC), en het preventief botsing- en letselbeperkend systeem (Collision Mitigation Braking System, CMBS).

Dieselmotor

De vernieuwde CR-V komt in het najaar van 2013 ook beschikbaar met een 1.6 liter i-DTEC-motor. De handgeschakelde CR-V 1.6 i-DTEC met tweewielaandrijving biedt met 300 Nm koppel en 120 pk, en een CO2-uitstoot van 119 g/km.

De onafhankelijke testen van Euro NCAP, waarvan de beoordelingscriteria in 2009 zijn vernieuwd, geven consumenten een helder oordeel over de veiligheidsprestaties van een voertuig. In de beoordeling wegen de volgende criteria mee: veiligheid van inzittenden, bescherming van kinderen en voetgangers en de beschikbaarheid van hulpsystemen voor de bestuurder. Euro NCAP werd in 1997 opgericht en heeft sindsdien sterk bijgedragen aan verbeteringen op het gebied van veiligheid bij de ontwikkeling van nieuwe auto’s.

Sinds de introductie in 1995 van de Honda CR-V zijn er wereldwijd meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.