Volkswagen, Golf, VII, Lesauto Van Het Jaar 2014

Volkswagen Golf is gekozen tot Lesauto van het Jaar 2014

De Volkswagen Golf VII is door de rijschoolbranche uitgeroepen tot Lesauto van het Jaar 2014. De rijinstructeurs en rijschoolhouders die maandag testritten hebben uitgevoerd op de Lesauto Testdag beoordeelden het voertuig het hoogst met een overall rapportcijfer van gemiddeld 8,3. Dat is hetzelfde cijfer als titelverdediger Hyundai i30, maar de Volkswagen Golf had twee keer zoveel beoordelingen, waardoor dat voertuig zichzelf een jaar lang ‘Lesauto van het Jaar 2014’ mag noemen.

In totaal konden de bezoekers van de Lesauto Testdag met ruim 70 auto’s, bestaande uit 30 verschillende automodellen, testrijden. Aan het einde van de rit werd een beoordeling geven door de rijinstructeurs.

Score

De Volkswagen Golf scoort vooral goed op zijn veelzijdigheid. Hij krijgt op alle individuele punten, zoals bedieningsgemak en rijcomfort, ruim een 8. Opvallend is dat hij vergeleken met andere modellen nergens de hoogste score behaalt op deze individuele zaken. Maar omdat hij op alle zaken bovengemiddeld scoort volgens de rijinstructeurs, hebben zij ‘overall’ toch de hoogste score gegeven.

Zijn grote concurrent, titelverdediger Hyundai i30, scoort het beste op punten als binnenruimte, zicht rondom en remgedrag, maar verliest punten op ‘beschikbaar vermogen’, volgens de testrijders.

Prijs/kwaliteit

Als het gaat om stuurgedrag en ‘prijs/kwaliteit verhouding’ wordt de Seat Leon het beste beoordeeld. Dat voertuig ontving ook de meeste testrijders: maar liefst 91 mensen vulden een beoordeling in. De Honda Civic heeft de hoogste score behaald op het gebied van ‘beschikbaar vermogen’. Als het gaat om ‘uiterlijk/design’ is de Mini Countryman het hoogst gewaardeerd.

Om in aanmerking te komen voor de titel Lesauto van het Jaar moesten er minimaal 20 beoordelingen ingevuld worden per model. Het rapportcijfer ‘overall’ was bepalend voor de verkiezing van de Lesauto van het Jaar. Rijinstructeurs rijden gemiddeld ruim 60.000 kilometer per jaar.

Lesauto-modellen

Er kon gereden worden met diverse lesauto-modellen van Kia, Honda, Toyota, Suzuki, Seat, Volvo, Volkswagen, Peugeot, Opel, Ford, Hyundai, Renault, Mini, Citroën. Ook kon er dit jaar een rondje gereden worden met diverse Honda-motoren en een Claas-tractor.

De prijs ‘Lesauto van het Jaar 2014’ werd afgelopen maandag uitgereikt ter afsluiting van de landelijke Lesauto Testdag, georganiseerd door VerkeersPro.nl. In totaal zijn er bijna duizend beoordelingen ingevuld door de ruim 800 aanwezige bezoekers.

Sfeerimpressie Lesauto Testdag met Rijschoolbeurs 2013

Lesauto van het Jaar 2014

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Volkswagen Golf is gekozen tot Lesauto van het Jaar 2014”

Marco Smid|02.10.13|15:25

Het is september 2013(bij het plaatsen van dit bericht), leg mij eens uit hoe je een bepaalde auto kan aanmerken als lesauto van het (hele) jaar 2014?

In mijn optiek kun je pas in 2014 bepalen wat nou de beste auto was van 2013? Jullie lopen 2 jaar op de zaken vooruit!

Graag een uitleg gewenst…

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.