Volkswagen biedt fabrieksoptie digitale radio-ontvangst

Volkswagen biedt per direct digitale radio-ontvangst aan als fabrieksoptie voor vrijwel alle modellen. Het Digital Audio Broadcasting+-systeem (DAB+) moet naast storingsvrije geluidskwaliteit ook extra zenders leveren. Daarnaast geeft het automobilisten de mogelijkheid om aanvullende informatie zoals file-inlichtingen te ontvangen.

“Doordat het DAB-signaal storingsvrij digitaal binnenkomt, is de geluidskwaliteit in veel gevallen vergelijkbaar met die van een cd”, zo laat Volkswagen weten.

Extra

Door toevoeging van het nieuwe systeem zijn meer dan vijftig radiozenders te beluisteren. “Veel meer dan via de FM-band”, aldus de producent. “Handmatig zenders zoeken en ‘bijregelen’ is niet meer nodig. En het digitale signaal kan daarnaast extra informatie geven, zoals nieuws, file-informatie en sportuitslagen.”

Zowel de publieke zenders als themakanalen en commerciële kanalen zijn met DAB+ te ontvangen. “De dekkingsgraad in Nederland is momenteel bijna 70 procent. Alleen in noord-Nederland, Zeeland en het uiterste zuiden is nog geen DAB-dekking. En ook in het buitenland bestaat een breed aanbod van DAB-zenders.”

Optie

Het DAB+-systeem wordt aangeboden als fabrieksoptie, maar de dealer kan daarnaast ook bestaande auto’s met een DAB+-systeem uitrusten. Zo bestaat er een uitbreidingsset voor de originele Volkswagen radio- en navigatiesystemen. De kosten bedragen 299 euro inclusief BTW en montagekosten.

De up!, Polo, Golf (inclusief Variant en Cabrio), Tiguan, Toureg, Touran, Sharan, Passat en Phaeton zijn naar zeggen van Volkswagen fabrieksklaar leverbaar met DAB+. Bij alle modellen is een origineel radio- of navigatiesysteem een basisvoorwaarde. De meerprijs is afhankelijk van het model auto dat met het systeem wordt uitgerust. De kosten variëren van 186 euro voor de up! tot 249 euro bij de Touran, zo laat Volkswagen weten.

Auto

DAB+ is de ‘upgrade’ van het DAB-systeem. DAB is het kraak- en storingsvrije alternatief voor de FM- en AM-radio. Het zoeken naar frequenties is met dit systeem overbodig: er kan een keuze worden gemaakt op basis van de namen van de radiostations. De +-versie biedt meer zendruimte en een hogere kwaliteit verbinding bij slechte ontvangst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Roosmarijn Dierick

1 reactie op “Volkswagen biedt fabrieksoptie digitale radio-ontvangst”

Jeffrey Pl|01.09.19|18:13

Dab+ in vw lesauto uitermate irritant aangezien het bereik om dezoveel km wegvalt gedurende langere tijd. Waardoor vaak weer geswitched moet worden naar het domme gelul van de radio djs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.