Plug-in hybride Golf GTE leverbaar vanaf 36.995 euro

De nieuwe plug-in hybride Golf GTE staat vanaf november bij de Volkswagen-dealer. De auto (automaat) heeft een lage CO2-uitstoot en valt daardoor bij aanschaf voor zakelijk gebruik in 2014 en 2015 vijf jaar lang in de bijtellingscategorie van 7 procent. Ondernemers profiteren bij aanschaf van de auto van een milieu-investeringsaftrek van 1.688 euro. Daarnaast is de GTE wegenbelastingvrij en wordt bij de verkoop een plug-in praktijktraining aangeboden voor een gunstiger verbruik. De GTE is nu al bestelbaar vanaf 36.995 euro (incl. BTW).

De Golf GTE heeft een 1.4 TSI-benzinemotor en een e-motor die maximaal 204 pk vermogen levert. De DSG-automaat heeft een topsnelheid van 217 km/u en de elektrische actieradius bedraagt 50 kilometer. Door de benzinetank van 40 liter heeft de plug-in hybride met de elektromotor en de benzinemotor bij elkaar opgeteld op papier een actieradius van 940 kilometer.

Energie

De energie die bij recuperatie vrijkomt, wordt bij het remmen en in de vrijloop weer teruggeleverd aan de motor. Op die manier heeft de automobilist zelf invloed op de hoeveelheid energie die weer terugvloeit en kan nog zuiniger worden gereden. De Golf GTE is oplaadbaar via een regulier stopcontact of via een openbaar 3,6 kW-laadpunt.

Daarnaast zijn er verschillende systemen in de plug-in hybride ingebouwd, die de veiligheid voor de rijinstructeur en de leerling vergroten. Het Elektronisch Stabilisatie Programma (ESP) zit standaard op de Golf en voorkomt dat de auto in kritieke situaties ‘uitbreekt’. Tijdens een dreigende slip of bij een plotselinge uitwijkmanoeuvre corrigeert ESP de koers om een aanrijding te voorkomen.

Veiligheid

Vóór een mogelijke aanrijding worden de veiligheidsgordels preventief extra aangespannen en worden de ramen en het eventuele schuifdak gesloten. De GTE is standaard uitgerust met zeven airbags, waaronder een knie-airbag voor de bestuurder en zij-airbags waarmee de hele zijkant van het voertuig wordt afgedekt. Twee extra zij-airbags achterin zijn optioneel.

Het multi-collision remsysteem houdt na een eerste botsing de remmen vast en de airbags paraat, waardoor bij een tweede botsing letselschade voorkomen kan worden.

Uitrusting

De plug-in hybride Golf is tevens uit te rusten met opties als adaptive cruise controle, Lane Assist gecombineerd met Dynamic Light Assist en een wegklapbare trekhaak. Ook pakketten met bijvoorbeeld spraakbediening zijn mogelijk.

Lane Assist helpt de bestuurder om op de juiste rijstrook te blijven. Een camera in de binnenspiegel herkent belijning op het wegdek en kan corrigeren met een beetje tegenstuur als de auto te ver buiten de rijstrook dreigt te gaan. Met Dynamic Light Assist wordt het grootlicht automatisch ingeschakeld als harder dan 65 km/u wordt gereden. De lichtbundel wordt automatisch aangepast als de camera een tegenligger herkent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Roosmarijn Dierick

1 reactie op “Plug-in hybride Golf GTE leverbaar vanaf 36.995 euro”

Rij School|27.08.14|13:21

Vanaf € 36.995,- dat is nog eens een koopje voor een branche waarbij door moordende concurrentie de lesprijzen alleen maar lager worden!
Het heeft er toch alle schijn van dat alles om de rijschool heen wel gewoon geld kan verdienen. Of het nu gaat om een auto, dakbord, dubbele bediening, spiegels, bijscholingen etc. alles is even duur. Verhoogd het CBR haar tarieven met 21% hoor je niemand! Als een rijschool de lesprijs met € 1,- verhoogt heeft die voor € 10,- werk om het uit te leggen!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.