Wereldrecord: fileparkeren met 7,5 centimeter speling

Een stuntrijder uit Groot-Brittannië heeft deze week het wereldrecord fileparkeren verbroken. De Fiat 500 waarin hij reed, parkeerde de Brit Alastair Moffatt met slechts 7,5 centimeter speling tussen twee andere auto’s in. Dit met hoge snelheid. Het vorige record was 8 centimeter op naam van de Chinees Han Yeu.

Het wereldrecord werd gevestigd tijdens een ‘Autosport International Racing Car Show’ in het Engelse Birmingham. Moffatt had overigens al twee keer eerder het record op zijn naam staan. De laatste keer wist hij tussen twee auto’s te parkeren met 8,6 centimeter ruimte over. Het nieuwe record zal door Guinness World Records worden overgenomen.

Parkeren

Van de geslaagde recordpoging in Birmingham zijn videobeelden gemaakt. Bekijk hieronder hoe Moffatt zijn Fiat met hoge snelheid inparkeert (vanaf 4 minuut 36):

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.