autorai

48 automerken en 500 auto’s te zien op AutoRAI 2015

De 3e en 4e week van april is Amsterdam RAI weer het middelpunt van de Nederlandse autowereld. Dan vindt de AutoRAI 2015 plaats. “48 automerken en ruim 90 primeurs zijn al bevestigd, maar de teller loopt nog door”, meldt RAI. “Ook nemen de automerken concept cars mee en laten ze de nieuwste technieken op het gebied van duurzaamheid, design en veiligheid zien. Het grote aantal auto’s biedt in combinatie met de vele activiteiten die op de beurs plaatsvinden alle ingrediënten voor een dag genieten.”

AutoRAI 2015 vindt plaats van 17 tot en met 26 april in Amsterdam RAI. Er zijn meer dan 500 auto’s op de beurs. Bijna alle automerken die in Nederland verkrijgbaar zijn, zullen aanwezig zijn.

90 primeurs

“De AutoRAI valt qua timing perfect in het internationale autoseizoen, getuige de ruim 90 primeurs die op beurs gepresenteerd worden”, meldt RAI. “Naast heel veel Nederlandse primeurs, hebben McLaren, Cadillac, Burton, Peugeot, Porsche, Opel en Zenos aangegeven met een Europese of zelfs wereldprimeur te komen. Ook zullen merken concept cars meenemen en zijn in het Innovation LAB te de laatste ontwikkelingen in de automobiel wereld te zien.”

Bijna 100 ‘normale’ en bijzonder auto’s uit de vorige eeuw staan opgepoetst klaar om bewonderd te worden bij de AutoRAI Klassiek. Een Renault 4, Peugeot 205, Golf 1 GTI, Fiat Panda of Mini staan gebroederlijk naast een Mercedes 300SL Gullwing, Jaguar MKII, Audi Quattro en Bentley Blower 4.5 Le Mans. Ook zijn de politie Porsches van stal gehaald, de eerste Ferrari van wijlen Prins Bernhard en de eerste elektrische auto. Even lekker terug in de tijd.

Racehal

In de Racehal komt een heus circuit waar bezoekers zelf gratis mee kunnen rijden in onder andere een Ferrari, Lamborghini of Aston Martin. Wie zelf het stuur in handen wil nemen, kan plaatsnemen in de Allianz Formule 1 hydraulische racesimulatoren. In de Discovery Motorblok Battle strijden teams van automonteurs en sleutelfanaten tegen elkaar. Ieder team moet een motorblok uit elkaar halen, de krukas laten zien en weer in elkaar zetten.

Speciaal voor ouders en kids is er de Mattel Hot Wheels Play Zone met de nieuwste Hot Wheels miniaturen waar bezoekers zelf de coolste autobanen kunnen bouwen. Op het buitenterrein van de AutoRAI staan innovatie én entertainment garant voor een bijzondere ervaring. Je kunt er vooral heel veel testrijden. Denk aan proefrijden met elektrische auto’s, testritten met auto’s met de nieuwste veiligheidsoplossingen, slipervaringen en het ludieke dubbeldek rijden.

Samen jouw ‘drive’ ontdekken

Iedere auto heeft zijn eigen karakter. Maar welke auto past het beste bij jouw karakter? Op basis van het campagnethema “Discover your drive” lanceert de AutoRAI een online tool die Nederlanders helpt om hun ultieme ‘drive’ te ontdekken. In enkele korte vragen kom je erachter, op basis van de twaalf universele persoonlijkheidstypen van Jung, welke van de nieuwe automodellen op de AutoRAI 2015 het beste bij jou passen.

Vervolgens kun je via social media nagaan wat je familie en vrienden jouw ultieme ‘drive’ vinden, want een auto kies je niet alleen. Aan de hand van de tool weten deelnemers meteen welke stands op de AutoRAI beslist een kijkje waard zijn en kunnen ze de beurs met korting bezoeken. Bovendien maakt iedere deelnemer kans op twee jaar gratis autorijden. De tool komt begin april – in aanloop naar de beurs – beschikbaar op AutoRAI.nl, de AutoRAI app en facebook.com/autorai

Een kaartje voor alle dagen

Een kaartje kopen voor AutoRAI 2015 kan heel gemakkelijk en met korting op autorai.nl. In plaats van € 18,- aan de kassa betaal je slechts € 14,50. Kinderen t/m 14 jaar mogen bovendien gratis mee. In tegenstelling tot eerdere edities zijn er geen avond , week of weekendkaarten, maar 1 kaartsoort dat van 17 t/m 26 april recht geeft op één entree. Op weekdagen is de beurs tot en met 22.00 uur geopend.

Op donderdag 16 april van 20.00 – 24.00 vindt de Exclusive Preview avond van AutoRAI 2015 plaats. Onder het genot van een hapje, drankje en muziek kan je genieten van al het moois dat AutoRAI te bieden heeft. Een uitgelezen mogelijkheid om de AutoRAI in stijl te bezoeken. Vandaar dat deze avond ook uitermate geschikt is om relaties uit te nodigen. Er is een beperkt aantal Exclusive Preview kaarten beschikbaar.

17 t/m 26 april

AutoRAI, het grootste auto-evenement van Nederland, toont heel veel automerken, primeurs, exclusieve auto’s en klassiekers. Ook zijn er vele activiteiten om te bekijken of aan mee te doen . Het evenement wordt georganiseerd door Amsterdam RAI onder auspiciën van RAI Vereniging. De 2015-editie van AutoRAI is de 59ste en wordt gehouden van 17 tot en met 26 april in Amsterdam RAI. Meer informatie is te vinden op www.autorai.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.