Seat Ateca

SEAT Ateca uitgeroepen tot ‘beste koop’ in Europa

Foto: SEAT

De SEAT Ateca is tijdens de AutoBest 2017-verkiezing uitgeroepen tot Best Buy Car of Europe in 2017. Journalisten uit 31 landen hebben in Italië uit de vijf finalisten de Ateca als winnaar gekozen. Het Seat-model is volgens de jury de beste koop voor Europese consumenten.

Doorslaggevend voor de jury was het ontwerp, de comfort en het rijgemak van de SEAT Ateca, maar ook het feit dat de consument veel waarde voor zijn geld krijgt. Ook werd SEAT geroemd om zijn dealer- en servicenetwerk. De concurrerende modellen, namelijk de Peugeot 3008 en Toyota C-HR bleven hiermee achter op respectievelijk plaats twee en drie.

‘Keerpunt voor SEAT’

Kopers kunnen onder meer kiezen uit voorwiel- of vierwielaandrijving, handgeschakelde versnellingsbakken of DSG-automaten en TSI turbo benzinemotoren of TDI turbodiesels met vermogens van 115 tot 190 pk. Ook zijn er diverse digitale rijassistentiesystemen en een geavanceerd infotainmentsysteem verkrijgbaar. De uitvoering Xcellence heeft een elegant interieur met en een Front Assist-veiligheidssysteem dat voetgangers detecteert, de bestuurder waarschuwt voor een mogelijke aanrijding en volledig zelfstandig een noodstop kan uitvoeren.

“De Ateca is een keerpunt voor SEAT”, verklaart Luca de Meo, President van SEAT. “We stappen in een nieuw segment met een product dat onze klanten een uitstekende mobiliteitservaring biedt en dat daarbij ook duidelijk ons DNA in zich meedraagt. De Ateca gaat ons merk naar nieuwe hoogten brengen. De Best Buy Car of Europe onderscheiding is het bewijs dat we op de goede weg zijn.”

Modellenoffensief

Het Spaanse merk heeft veel energie gestoken in wat het zelf noemt ‘het grootste modellenoffensief uit zijn geschiedenis’. In achttien maanden tijd worden vier modellen gelanceerd: de Ateca is sinds dit jaar op de markt, de Leon staat begin 2017 bij de dealers en de vijfde generatie van Ibiza komt volgend jaar uit, net als de Arona cross-over.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.