Seat Leon Cupra

Cupra wordt zelfstandig merk van Seat

Seat Leon Cupra

Seat lanceert Cupra als een nieuw, opzichzelfstaand merk. Momenteel heeft alleen de Leon deze sportieve uitvoering, maar op de autoshow van Genève worden meer Cupra-modellen gepresenteerd. In Nederland wordt een select aantal gespecialiseerde Cupra-dealers aangesteld.

Cupra, de afkorting voor Cup Racing, heeft een logo dat is uitgevoerd in een bronskleur. Het model bestaat sinds  1996 en staat voor het sportiefste dat Seat te bieden heeft. “Nu is het tijd voor de volgende stap”, aldus Seat. “Cupra mag zijn eigen identiteit gaan ontwikkelen als zelfstandig merk. Waarbij sportiviteit gecombineerd wordt met verfijning, functionaliteit, comfort, technologie en betrouwbaarheid.”

Presentatie

De officiele presentatie van Cupra vindt plaats op 22 februari. Vervolgens worden de eerste modellen begin maart op de autoshow van Genève voorgesteld. De onthulling van het logo valt samen met de livegang van de officiële merkwebsite: www.cupraofficial.com.

In Nederland gaat Seat een select aantal gespecialiseerde Cupra-dealers aanstellen. Deze zullen qua locatie zoveel mogelijk verspreid zijn over het land en verkopen naast reguliere Seat-modellen straks ook Cupra-modellen. Ze krijgen een aparte ruimte in de showroom die is ingericht in een eigen stijl, waar geïnteresseerden worden geholpen door speciaal getrainde medewerkers. De modellen van het nieuwe merk kunnen overigens ook bij de reguliere Seat-dealers worden besteld.

Daarnaast kondigt Seat aan verschillende Cupra-evenementen te gaan organiseren.

Lees ook: Seat Leon uitgeroepen tot Lesauto van het Jaar 2017

Seat Leon Cupra

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.