Lesauto Testdag 2017 - SEAT

Verkooprecord Seat dankzij nieuwe modellen

Seat heeft in de eerste drie maanden van 2018 de hoogste verkoopcijfers ooit genoteerd. De fabrikant uit Barcelona leverde in het afgelopen kwartaal 139.200 auto’s af. Dat is meer dan ooit in zijn 68-jarige geschiedenis. Op de Nederlandse markt zag Seat zijn verkopen met maar liefst 30 procent stijgen.

In vergelijking met de eerste drie maanden van vorig jaar steeg de afzet wereldwijd met 18,7 procent. De groei was met name te zien in de drie belangrijkste markten van Seat, namelijk Spanje, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Op de Nederlandse markt deed SEAT het procentueel gezien zelfs nog beter. Tot en met eind maart groeiden de verkopen met 30 procent naar 3.380 voertuigen.

Nieuwe modellen

De sterk toegenomen verkopen zijn volgens de fabrikant het gevolg van de lancering van de Arona, de Ateca en de nieuwe Ibiza en Leon. Onlangs won de Arona nog de Red Dot Award voor Best Product Design 2018. Volgens de jury van de internationale designprijs gaven het uiterlijk, interieur en de personalisatiemogelijkheden van de Arona de doorslag.

Tot en met 2020 introduceert Seat iedere zes maanden een nieuw model. De eerste twee zijn de Tarraco en de Cupra Ateca, die eind dit jaar bij de Seat-dealers zullen staan.

Lees ook: 

Onderwerpen:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.