Opel nieuwe vormgeving

Opel presenteert vormgeving van toekomstige modellen

Opel geeft met de conceptauto GT Experimental een indruk van het ontwerp van toekomstige modellen. Dit is de eerste auto die is voorzien van Opels nieuwe design dat volgens de autofabrikant gedurfd is. Twee lijnen snijden elkaar in het merklogo. Dat logo wordt ‘meer dan ooit’ het centrale aandachtspunt. 

Omdat Opel precies een jaar onderdeel is van Groupe PSA, geeft het met de Opel GT X Experimental een indruk van de nieuwe Opel-modellen die in de loop van het volgende decennium verschijnen. “In deze context zijn begrippen als Duits, bereikbaar en spannend belangrijker dan ooit tevoren”, aldus Opel. De Opel GT X Experimental wordt eind dit jaar gepresenteerd.

Als een motorhelm

“De plooi over het midden van de motorkap is de verticale lijn, die gedurfder en puurder wordt vormgegeven. De horizontale lijn wordt gesymboliseerd door de kenmerkende vleugelvormige lichtsignatuur van de dagrijverlichting. De legendarische “Blitz” is het centrum van het design.”

“De koplampen, de dagrijverlichting en de camera’s en sensors van de assistentiesystemen zijn – net als het Opel-logo – ingekaderd door een uniek design-element. Dat element doet denken aan het vizier van een motorhelm en is daarom ook ‘Vizor’ genoemd.”

Bekijk ook de video van Opel:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.