SEAT verbreekt eigen verkooprecord

SEAT verkocht in 2018 wereldwijd ruim een half miljoen auto’s meer dan in voorgaande jaren het geval was. Met een totaal van 517.600 verkochte auto’s betekent dat een stijging van ruim 10 procent ten opzichte van 2017. Het oude record van 514.800 exemplaren stond sinds het eerste jaar van het nieuwe millennium.

De Arona heeft de verkopen van SEAT een krachtige impuls gegeven. In 2018, het eerste volledige verkoopjaar, werden 98.900 exemplaren van deze SUV verkocht. De Leon gold in 2018 als het bestverkochte model met 158.300 afleveringen, gevolgd door de Ibiza (136.100), de Arona en de Ateca (78.200 exemplaren). Het merk CUPRA kende een succesvolle start met 14.300 auto’s.

In lijn met de internationale verkopen deed SEAT het afgelopen jaar in Nederland eveneens erg goed. SEAT leverde in ons land bijna 10.000 nieuwe auto’s af (9.912), een toename van 13 procent ten opzichte van 2017. Als gevolg van die positieve resultaten zag het merk zijn marktaandeel toenemen van 2,09 tot 2,22 procent. De SUV is erg in trek. In 2018 behoorde één op de drie verkochte auto’s van SEAT tot dit model.

Belangrijke nieuwkomer

Naar verwachting zorgt de komst van de grote vijf- of zevenzits Tarraco in 2019 voor een extra boost. Dat is echter niet het enige model waarvan veel verwacht wordt. Een belangrijke nieuwkomer van SEAT in 2019 is de Tarraco. Deze SUV verschijnt in februari bij de Nederlandse dealers. Met de Tarraco is de SUV-range van SEAT – die verder bestaat uit de Arona en Ateca – compleet. De Arona wordt in 2019 leverbaar in TGI-uitvoering, die geschikt is voor CNG (aardgas). 2019 wordt ook het eerste volledige verkoopjaar voor de CUPRA Ateca. In de loop van 2019 onthult SEAT tevens de vierde generatie Leon.

President Luca de Meo van SEAT zie de toekomst dan ook zonnig in: “Dit verkooprecord onderstreept het succes van onze strategie en van het modellenoffensief dat we in 2016 hebben ingezet. Voor het tweede jaar op rij hebben we dubbelcijferige groei weten te realiseren. Dit is ongekend in de auto-industrie. Het vertrouwen van onze klanten en de positieve financiële resultaten zorgen ervoor dat we de uitdagingen in de sector kunnen aangaan. SEAT is van plan om een relevante speler te blijven, ook in het nieuwe automotive tijdperk.”

Lees ook: Seat Ateca uitgeroepen tot Lesauto van het Jaar 2019

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Frank van de Ven

1 reactie op “SEAT verbreekt eigen verkooprecord”

TheMies|21.01.19|09:09

Naar verwachting zorgt de komst van de grote vijf- of zevenzits Tarraco in 2019 voor een extra boost. Dat is echter niet het enige model waarvan veel verwacht wordt. Een belangrijke nieuwkomer van SEAT in 2019 is de Tarraco.

Rare zin. Je verteld iets en dan vertel je nogmaals hetzelfde omdat dat belangrijker is?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.