Lesauto, Utrecht

Opleiding tot brandwacht kan bijstandsgerechtigden gratis rijbewijs opleveren

Lesauto, Utrecht

In Rotterdam-Zuid wordt een proef uitgevoerd waarin tien bijstandsgerechtigden in aanmerking komen voor een gratis rijbewijs als ze een opleiding tot brandwacht volgen. Deze test is bedoeld om zoveel mogelijk werkloze mensen aan een baan te helpen.

De gemeente werkt voor deze test samen met uitzendbureau QPS. De proef maakt deel uit van het Nationaal Plan Rotterdam-Zuid, dat onlangs een kapitaalinjectie van 260 miljoen euro kreeg. Brandwachten worden regelmatig ver buiten de stad ingezet nabij petrochemische fabrieken bijvoorbeeld.

”Er is een groot tekort op de arbeidsmarkt, dan moet je gaan kijken waar je nog mensen vandaan kunt halen. We zien dat bij bijstandsgerechtigden vervoer soms het probleem is”, vertelt consultant Johnny van der Hoes van QPS aan het Algemeen Dagblad. De nieuwe brandwachten krijgen maximaal drie maanden de tijd om hun rijbewijs te behalen. Daarna kunnen ze goedkoop een auto huren van QPS. In de tussentijd zorgt het uitzendbureau voor het vervoer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.