Studie wijst uit dat autostuur viezer is dan toiletbril

Old Rusty Car Steering Wheel Dirty Rust Industry

Mensen die denken dat het stuur van hun auto schoner is dan liftknoppen en het scherm van hun smartphone hebben het mis. Recent onderzoek wijst uit dat een stuur tot wel vier keer meer bacteriën bevat dan de bril van een openbaar toilet.

De studie van CarRentals.com stelt ook dat het gemiddelde stuur circa 700 bacteriesporen bevat. Dat kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, vooral als men in de auto eet. De grote hoeveelheid bacteriën die zich in auto’s ophopen, ontstaan door het gebrek aan onderhoud. Het onderzoek geeft aan dat circa 32 procent van de ondervraagden het interieur van hun wagen slechts één keer per jaar schoonmaakt.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Studie wijst uit dat autostuur viezer is dan toiletbril | RijschoolPro

Studie wijst uit dat autostuur viezer is dan toiletbril

Old Rusty Car Steering Wheel Dirty Rust Industry

Mensen die denken dat het stuur van hun auto schoner is dan liftknoppen en het scherm van hun smartphone hebben het mis. Recent onderzoek wijst uit dat een stuur tot wel vier keer meer bacteriën bevat dan de bril van een openbaar toilet.

De studie van CarRentals.com stelt ook dat het gemiddelde stuur circa 700 bacteriesporen bevat. Dat kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, vooral als men in de auto eet. De grote hoeveelheid bacteriën die zich in auto’s ophopen, ontstaan door het gebrek aan onderhoud. Het onderzoek geeft aan dat circa 32 procent van de ondervraagden het interieur van hun wagen slechts één keer per jaar schoonmaakt.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.