CBR deelt ADAS-autodrop uit aan geslaagde kandidaten

Elke geslaagde kandidaat voor het autopraktijkexamen B krijgt de komende tijd van de CBR-examinator een zakje ADAS-autodrop. De drop moet nieuwe bestuurders wijzen op de rijhulpsystemen en hoe die veilig kunnen worden gebruikt. 

Op het zakje drop staat een link naar een game (te vinden op slimonderweg.nl). De game legt spelenderwijs uit welke rijhulpsystemen er zijn voor de auto en hoe je die op een veilige manier gebruikt. Om het spelen van de game extra te stimuleren zijn er ook nog eens prijzen te winnen.

Het CBR vindt het belangrijk dat ADAS (Advanced Drivers Assistance Systems) veilig en verantwoord gebruikt worden. Dat start bij de beginnende bestuurder, de examenkandidaat. Daarom heeft het CBR zich aangesloten bij de ADAS-alliantie, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Alliante

De ADAS-alliantie wil zich inzetten om het veilig gebruik van ADAS de komende drie jaar met minimaal 20 procent te verhogen. ADAS moeten immers de mens achter het stuur helpen en kunnen positief bijdragen aan de verkeersveiligheid. Voorwaarde is wel dat de mens goed met de ondersteunende systemen om kan gaan. Een grotere uniformiteit in deze systemen helpt daarbij.

Om het gebruik van ADAS tijdens het rijexamen een grotere rol te kunnen geven, doet het CBR samen met TU Delft en andere partijen onderzoek naar veilig en verantwoord gebruik van ADAS. Ook werkt het mee aan  voorlichting hierover, zoals nu met behulp van de zakjes autodrop.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

3 reacties op “CBR deelt ADAS-autodrop uit aan geslaagde kandidaten”

Marcel Kort|13.08.19|16:01

Dit is niet echt een CBR taak…

Rij School|14.08.19|21:10

@ Marcel, is inderdaad merkwaardig dat het CBR slimonderweg.nl promoot. Helemaal als je je bedenkt dat de domeinnaam van de ANWB is, die op haar beurt weer de naam ANWB verhuurd aan rijscholen die op hun beurt weer bij het CBR met hun leerlingen komen.
Naast de “samenwerking” die het CBR met brancheverenigingen m.b.t. de rijlestip site heeft is de ANWB nu ook betrokken bij “voorlichting” naar de consument! Hoe groot is de kans eventuele belangenverstrengelingen en waar zijn nu de Kamerleden?

Mart Kuiper|16.08.19|20:09

Goh wat leuk zeg, en de instructeurs in kwestie krijgen een lolly?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR deelt ADAS-autodrop uit aan geslaagde kandidaten | RijschoolPro

CBR deelt ADAS-autodrop uit aan geslaagde kandidaten

Elke geslaagde kandidaat voor het autopraktijkexamen B krijgt de komende tijd van de CBR-examinator een zakje ADAS-autodrop. De drop moet nieuwe bestuurders wijzen op de rijhulpsystemen en hoe die veilig kunnen worden gebruikt. 

Op het zakje drop staat een link naar een game (te vinden op slimonderweg.nl). De game legt spelenderwijs uit welke rijhulpsystemen er zijn voor de auto en hoe je die op een veilige manier gebruikt. Om het spelen van de game extra te stimuleren zijn er ook nog eens prijzen te winnen.

Het CBR vindt het belangrijk dat ADAS (Advanced Drivers Assistance Systems) veilig en verantwoord gebruikt worden. Dat start bij de beginnende bestuurder, de examenkandidaat. Daarom heeft het CBR zich aangesloten bij de ADAS-alliantie, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Alliante

De ADAS-alliantie wil zich inzetten om het veilig gebruik van ADAS de komende drie jaar met minimaal 20 procent te verhogen. ADAS moeten immers de mens achter het stuur helpen en kunnen positief bijdragen aan de verkeersveiligheid. Voorwaarde is wel dat de mens goed met de ondersteunende systemen om kan gaan. Een grotere uniformiteit in deze systemen helpt daarbij.

Om het gebruik van ADAS tijdens het rijexamen een grotere rol te kunnen geven, doet het CBR samen met TU Delft en andere partijen onderzoek naar veilig en verantwoord gebruik van ADAS. Ook werkt het mee aan  voorlichting hierover, zoals nu met behulp van de zakjes autodrop.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

3 reacties op “CBR deelt ADAS-autodrop uit aan geslaagde kandidaten”

Marcel Kort|13.08.19|16:01

Dit is niet echt een CBR taak…

Rij School|14.08.19|21:10

@ Marcel, is inderdaad merkwaardig dat het CBR slimonderweg.nl promoot. Helemaal als je je bedenkt dat de domeinnaam van de ANWB is, die op haar beurt weer de naam ANWB verhuurd aan rijscholen die op hun beurt weer bij het CBR met hun leerlingen komen.
Naast de “samenwerking” die het CBR met brancheverenigingen m.b.t. de rijlestip site heeft is de ANWB nu ook betrokken bij “voorlichting” naar de consument! Hoe groot is de kans eventuele belangenverstrengelingen en waar zijn nu de Kamerleden?

Mart Kuiper|16.08.19|20:09

Goh wat leuk zeg, en de instructeurs in kwestie krijgen een lolly?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.