benzinepomp

Wereldwijd aandacht gevraagd voor rijden op autogas (LPG)

benzinepomp
Eind september wordt als onderdeel van het jaarlijkse World LPG Forum in Amsterdam extra aandacht gevraagd voor de voordelen van het rijden op autogas. Doel van de initiatiefnemers van Autogas Day op vrijdag 27 september, is om het bewustzijn voor LPG als schonere brandstof voor met name auto’s internationaal te vergroten.

In het Klimaatakkoord heeft autogas slechts een kleine rol. Dat is tegen het zere been van de voorstanders van deze alternatieve brandstof. Er moet volgens hen veel meer aandacht komen voor de voordelen van autogas, en dan met name die van LPG. De brandstof is direct beschikbaar via een al bestaande infrastructuur en er kan een uitstootreductie worden gerealiseerd. Het is energie-efficiënt omdat LPG een bijproduct is. Ook is de brandstof goedkoper dan benzine. Bovendien kan de emissie van het bestaande wagenpark relatief eenvoudig verlaagd worden, door inbouw van een LPG-installatie.

De dag start met een internationale conferentie waarbij aandacht wordt geschonken aan het rijden op autogas (LPG) en waar nationale en lokale initiatieven worden belicht en besproken. Op Autogas Day in Amsterdam zijn er lezingen van sprekers uit de hele wereld. Zo spreekt onder andere Louic Bouttier (Renault Group) over de OEM-toepassingen en Walter DeLage (Primagaz, SHV Energy) over Bio-LPG. Ook globale trends in de markt, nieuwe ontwikkelingen met autogassystemen en toekomstperspectieven komen uitgebreid aan bod. Autogas Day is onderdeel van het 32e World LPG Forum en Europees Congres, dat van 24 tot en met 27 september op het programma staat in het Hilton Hotel Amsterdam.

Dag van het Autogas

Autogas Day is tevens de aftrap voor de nationale ‘Dag van het Autogas’ op zaterdag 28 september. Op die dag vinden in iedere provincie activiteiten plaats waarbij meerdere LPG-systeem-inbouwstations en tankstations zijn betrokken. Verschillende inbouwstations houden een open dag en op vele plaatsen staan informatiestands over rijden op autogas. ‘Dag van het Autogas’ is ontstaan in 2018 in Nederland en wordt georganiseerd door het Platform Autogas, onderdeel van de brancheorganisatie VVG (Vereniging Vloeibaar Gas). Bij het Platform Autogas zijn diverse LPG-leveranciers en LPG-systeembouwers aangesloten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.