CBR overstelpt door vergoedingsverzoeken vanwege trage keuringen

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft de afgelopen tijd fors meer verzoeken gehad om een coulancevergoeding van mensen die door vertraging bij het CBR zonder rijbewijs zitten. Het instituut kreeg 1.856 verzoeken binnen voor vergoeding van de spoedkosten. 

De vergoeding is bedoeld voor spoedkosten die zijn gemaakt bij de gemeente voor het aanvragen van een rijbewijs. Sinds begin dit jaar heeft het CBR al 1.856 verzoeken gehad voor zo’n vergoeding. In juli waren dat er nog 883, in korte tijd zijn er dus nog eens 1.000 extra verzoeken ingediend. Het gaat om bijvoorbeeld taxikosten, ov-kosten en andere gemaakte kosten. Gemeentes rekenen zo’n 35 euro voor een spoedaanvraag.

Ouderen moeten lang wachten op verlenging van hun rijbewijs omdat de organisatie onder meer kampt met een tekort aan keuringsartsen. Het duurt nu gemiddeld negen weken voor er antwoord komt van het CBR. Dat kan oplopen tot twintig weken.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.