Brandstichter CBR zit voorlopig nog vast

De 38-jarige man die afgelopen vrijdag werd aangehouden op verdenking van brandstichting bij het CBR in Rijswijk blijft nog zeker twee weken vastzitten.

RTL Nieuws meldt dat de man een Syriër zou zijn die al meerdere keren is gezakt voor het rijexamen, ook voor het BNOR-examen. Ook zou hij examinatoren hebben bedreigd. Vrijdagochtend liep hij met een brandbaar middel naar binnen, wat hij daarna in brand stak. Twee examinatoren zijn de man achterna gegaan, waarna de politie hem heeft aangehouden.

Examens verplaatst

Toen de brand uitbrak, waren er circa dertig mensen in het pand aanwezig. Doordat iedereen tijdig geëvacueerd werd door de BHV’ ers van het CBR, raakte niemand gewond. De brandweer bluste het vuur en om 8.30 uur werd het sein brandmeester gegeven. De examens van vrijdag zijn geannuleerd, dat waren er ongeveer zestig. Theorie-examens stonden niet gepland voor deze dag.

De locatie is nu nog vergrendeld door de politie, de examens vinden zolang plaats vanaf het nabijgelegen Event Plaza in Rijswijk. Tot nader order kunnen er geen theorie-examens worden geboekt in Rijswijk. De theorie-examens die nog op de agenda stonden, worden zoveel mogelijk verplaatst naar locaties in de omgeving. De kandidaat hoeft geen actie te ondernemen als het nieuwe examenmoment niet uitkomt. Een dag na dit examenmoment kan de kandidaat zelf via Mijn CBR een nieuw examen plannen.

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Brandstichter CBR zit voorlopig nog vast | RijschoolPro

Brandstichter CBR zit voorlopig nog vast

De 38-jarige man die afgelopen vrijdag werd aangehouden op verdenking van brandstichting bij het CBR in Rijswijk blijft nog zeker twee weken vastzitten.

RTL Nieuws meldt dat de man een Syriër zou zijn die al meerdere keren is gezakt voor het rijexamen, ook voor het BNOR-examen. Ook zou hij examinatoren hebben bedreigd. Vrijdagochtend liep hij met een brandbaar middel naar binnen, wat hij daarna in brand stak. Twee examinatoren zijn de man achterna gegaan, waarna de politie hem heeft aangehouden.

Examens verplaatst

Toen de brand uitbrak, waren er circa dertig mensen in het pand aanwezig. Doordat iedereen tijdig geëvacueerd werd door de BHV’ ers van het CBR, raakte niemand gewond. De brandweer bluste het vuur en om 8.30 uur werd het sein brandmeester gegeven. De examens van vrijdag zijn geannuleerd, dat waren er ongeveer zestig. Theorie-examens stonden niet gepland voor deze dag.

De locatie is nu nog vergrendeld door de politie, de examens vinden zolang plaats vanaf het nabijgelegen Event Plaza in Rijswijk. Tot nader order kunnen er geen theorie-examens worden geboekt in Rijswijk. De theorie-examens die nog op de agenda stonden, worden zoveel mogelijk verplaatst naar locaties in de omgeving. De kandidaat hoeft geen actie te ondernemen als het nieuwe examenmoment niet uitkomt. Een dag na dit examenmoment kan de kandidaat zelf via Mijn CBR een nieuw examen plannen.

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.