CBR neemt anti-corona maatregelen

Wie koorts en luchtwegproblemen heeft, komt er bij het CBR voorlopig even niet in. Het rijvaardigheidsbureau kondigde vanwege het coronavirus eind vorige week preventieve maatregelen aan voor alle locaties. 

Examenkandidaten of rijinstructeurs met ziekteverschijnselen die op het coronavirus kunnen duiden, worden gevraagd om de locaties van het CBR niet te betreden. Die verschijnselen zijn koorts in combinatie met luchtwegklachten zoals hoesten of kortademigheid. Ook wordt iedereen gevraagd om voor een examen de handen te wassen. Alle fysieke contact wordt vermeden, zoals het schudden van de hand.

Een handvol medewerkers van het CBR is in de voorjaarsvakantie in een risicogebied geweest. Deze medewerkers werken momenteel vanuit huis of niet.

Examen annuleren

Als een CBR-medewerker iemand treft met ziekteverschijnselen die op het virus kunnen duiden, dan kan hij of zij de klant of opleider verzoeken niet binnen te komen. Ook kan hij of zij dan besluiten het examen niet door te laten gaan. Als een examen niet kan doorgaan vanwege deze preventieve maatregelen, dan kan de examenkandidaat dat op een later moment inhalen. Het CBR brengt hiervoor geen kosten in rekening.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

1 reactie op “CBR neemt anti-corona maatregelen”

Ineke de Rooij|03.03.20|22:40

De max snelheid….daar val je van in slaap. We blijven alerter als we 120/130 mogen rijden

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.