Rijexamen

CBR last alle examens en toetsen per direct af

Het CBR annuleert alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen in het hele land vanaf maandag 16 maart vanwege de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus. Dit geldt ook voor alle beroepsexamens. De maatregel geldt in ieder geval tot en met 31 maart.

Kandidaten en hun rijscholen worden zondag geïnformeerd. Alle examens kunnen zodra dat kan kosteloos worden ingehaald. Om een run op examens na 31 maart te voorkomen, is het reserveren van examens en rijtesten voorlopig niet mogelijk.

Algemeen directeur Alexander Pechtold: “Alle experts raden aan om zo min mogelijk sociale contacten te hebben. Daarom vind ik het niet langer verantwoord om examens, toetsen en cursussen door te laten gaan. Zo hopen we verdere verspreiding van het virus in te dammen.”

Medische beoordeling

De afgelasting geldt niet voor iedereen. “Stafmedewerkers, medewerkers in kantoorfuncties en medewerkers van de afdeling Rijgeschiktheid werken zoveel mogelijk vanuit huis of verspreid over de kantoren. Zo kunnen we zoveel mogelijk klanten blijven helpen met hun medische beoordeling voor het rijbewijs en beperken/minimaliseren we de risico’s.”

Door het besluit om scholen te sluiten, worden de nascholingscursussen voor beroepschauffeurs niet meer geregistreerd. Dit betekent dat de gevolgde cursussen vanaf 17 maart niet meetellen voor de code 95. Dit geldt in ieder geval tot en met 31 maart. CBR handelt hiermee in lijn met de buurlanden. Ook België, Duitsland en Frankrijk hebben de rijexamens afgelast.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

1 reactie op “CBR last alle examens en toetsen per direct af”

Marc Hazendonk van|16.03.20|11:44

Is dit wel verstandig om toch de medische beoordelingen voor het rijbewijs door te laten gaan, ik dacht dat zoveel mogelijk contact vermeden moest worden, in de les auto zitten we echt geen meter uit elkaar, de waarschuwingen zijn echt allemaal niet voor niets.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.