Examinatoren CBR doen boodschappen voor ouderen in coronatijd

Het CBR heeft met de ouderenbond ANBO afgesproken dat examinatoren boodschappen gaan doen voor ouderen die door het coronavirus aan huis zijn gekluisterd.

ANBO heeft sinds woensdag 11 maart een speciale telefoonlijn voor ouderen. Duizenden ouderen hebben sindsdien de lijn gebeld met vragen over het coronavirus of om een praatje te maken omdat ze veel alleen zijn. De bond krijgt vaak de vraag of zij ouderen kunnen helpen, onder meer met boodschappen doen. Na overleg heeft het CBR aangeboden dat hun examinatoren dat vanaf nu gaan doen. De examinatoren kunnen immers door de maatregelen om het coronavirus te stoppen hun werk niet doen en willen senioren graag helpen.

Liane den Haan van ANBO: “We zijn heel blij met dit aanbod! Daar zijn veel ouderen de komende tijd mee geholpen. Zeker omdat veel mensen nu – door het coronavirus – niet naar de supermarkt kunnen of durven.”

Voor de CBR-examinatoren is het werk vrijwillig. De eerste aanmeldingen zijn inmiddels binnengekomen, laat woordvoerster Irene Heldens weten.

Boodschappenlijstje

Als iemand ANBO of een andere organisatie belt met de vraag of we boodschappen voor hem/haar kunnen doen, dan zoeken we contact met het CBR. Zij zoeken een collega in dezelfde regio en deze CBR-examinator neemt vervolgens contact op met de oudere die graag boodschappen wil laten bezorgen. Samen overleggen zij wanneer de boodschappen worden bezorgd en bij het afgeven van de boodschappen legitimeert de examinator zich met zijn/haar CBR pas.

Boodschappen worden contant of via een betaalverzoek betaald. De CBR-examinatoren houden zich aan de RIVM richtlijnen die gelden in verband met het coronavirus. Zo houden zij bij het afgeven van de boodschappen 1,5 meter afstand.

Lees ook: CBR stelt alle toetsen en examens uit tot en met 6 april

De ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus gaan snel en raken de rijschoolsector hard. RijschoolPro houdt een dossier bij over dit onderwerp. 

Onderwerpen: , ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Examinatoren CBR doen boodschappen voor ouderen in coronatijd | RijschoolPro

Examinatoren CBR doen boodschappen voor ouderen in coronatijd

Het CBR heeft met de ouderenbond ANBO afgesproken dat examinatoren boodschappen gaan doen voor ouderen die door het coronavirus aan huis zijn gekluisterd.

ANBO heeft sinds woensdag 11 maart een speciale telefoonlijn voor ouderen. Duizenden ouderen hebben sindsdien de lijn gebeld met vragen over het coronavirus of om een praatje te maken omdat ze veel alleen zijn. De bond krijgt vaak de vraag of zij ouderen kunnen helpen, onder meer met boodschappen doen. Na overleg heeft het CBR aangeboden dat hun examinatoren dat vanaf nu gaan doen. De examinatoren kunnen immers door de maatregelen om het coronavirus te stoppen hun werk niet doen en willen senioren graag helpen.

Liane den Haan van ANBO: “We zijn heel blij met dit aanbod! Daar zijn veel ouderen de komende tijd mee geholpen. Zeker omdat veel mensen nu – door het coronavirus – niet naar de supermarkt kunnen of durven.”

Voor de CBR-examinatoren is het werk vrijwillig. De eerste aanmeldingen zijn inmiddels binnengekomen, laat woordvoerster Irene Heldens weten.

Boodschappenlijstje

Als iemand ANBO of een andere organisatie belt met de vraag of we boodschappen voor hem/haar kunnen doen, dan zoeken we contact met het CBR. Zij zoeken een collega in dezelfde regio en deze CBR-examinator neemt vervolgens contact op met de oudere die graag boodschappen wil laten bezorgen. Samen overleggen zij wanneer de boodschappen worden bezorgd en bij het afgeven van de boodschappen legitimeert de examinator zich met zijn/haar CBR pas.

Boodschappen worden contant of via een betaalverzoek betaald. De CBR-examinatoren houden zich aan de RIVM richtlijnen die gelden in verband met het coronavirus. Zo houden zij bij het afgeven van de boodschappen 1,5 meter afstand.

Lees ook: CBR stelt alle toetsen en examens uit tot en met 6 april

De ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus gaan snel en raken de rijschoolsector hard. RijschoolPro houdt een dossier bij over dit onderwerp. 

Onderwerpen: , ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.