Man (18) voor achttiende keer betrapt op rijden zonder rijbewijs

De politie Delfshaven heeft in de nacht van zaterdag op zondag een man betrapt die voor de achttiende keer in amper twee jaar tijd was gepakt voor rijden zonder geldig rijbewijs. Twee weken terug was hij nog betrapt, wat hem al op twee bekeuringen was te komen staan, schrijft de politie op Instagram.

Toen de gegevens van de man tijdens de controle werden gecheckt, twijfelden de agenten of die wel klopten. Hij leek wel veel op de foto van de man die hij zei te zijn. “Toch valt hij door de mand wanneer we wat meer vragen aan hem stellen”, aldus de politie.

De 18-jarige Rotterdammer werd vervolgens aangehouden. Op basis van zijn vingerafdrukken bleek de man de naam van zijn oudere broer te hebben gebruikt. “Kennelijk omdat hij zelf geen rijbewijs heeft en dit inmiddels de achttiende keer was dat hij gepakt werd. Jawel, u leest het goed, achttien keer in amper twee jaar tijd. Daarvan is het dit jaar al de negende keer”, aldus de politie Delfshaven.

De bekeuring voor het opgeven van een valse naam, is 390 euro. Toen hij twee weken geleden werd betrapt, kwam hem dat ook al op twee boetes te staan. De bon voor rijden zonder rijbewijs zal via de officier van justitie gaan, die hoogstwaarschijnlijk zal overgaan tot een zitting, aldus de politie. “Al met al een duur grapje”, schrijft de politie. De auto is overigens teruggegeven aan de eigenaar. Hij had zijn voertuig uitgeleend aan zijn zoon, die zijn maat er in liet rijden.

(ANP)

Dit bericht bekijken op Instagram

Bij een controle van een auto vannacht gaf de bestuurder van deze auto aan geen documenten bij zich te hebben. Bij controle op zijn gegevens krijgen we twijfels of dat wel klopt. Enigzins lijkt hij veel op de foto van wie hij zegt te zijn. Toch valt hij door de mand wanneer we wat meer vragen aan hem stellen. De 18-jarige Rotterdammer is vervolgens aangehouden. Ons onderbuikgevoel bleek te kloppen want zijn vingerafdrukken logen er niet om. Hij bleek de naam van zijn oudere broer gebruikt te hebben. Kennelijk omdat hij zelf geen rijbewijs heeft en dit inmiddels de 18e keer was dat hij gepakt werd. Jawel, u leest het goed, 18 keer in amper 2 jaar tijd. Daarvan is het dit jaar al de 9e keer. De bekeuring voor het opgeven van een valse naam is 390 euro. Twee weken terug had hij dit al eerder geprobeerd en kreeg toen ook twee bekeuringen. Overigens is er besloten om de auto terug te geven aan de eigenaar. Zijn zoon had de auto geleend en liet zijn maat erin rijden. De bon voor het rijden zonder rijbewijs zal via de Officier van Justitie gaan die hoogst waarschijnlijk zal overgaan tot een zitting. Al met al een duur grapje om ons in de maling te nemen. ^MO #rijbewijs #CBR #aanpakken #politie #Rotterdam #katendrechtselagedijk #instapolice #verkeer #Delfshaven

Een bericht gedeeld door Politie Delfshaven (@pol_delfshaven) op

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.