IBKI-examens naar andere data en locaties door sluiting horeca

https://www.pikist.com/free-photo-vvxpg

Veel examens, praktijkbegeleidingen en stagebeoordelingen bij het IBKI vinden plaats bij hotels en restaurants. Vanwege de aanscherping van de coronamaatregelen is dat niet meer mogelijk. Het IBKI moet nu uitwijken naar andere locaties, soms betekent dat ook dat er een andere datum voor het examen wordt geprikt. 

Het examineringsinstituut IBKI maakt voor het afnemen van examens, praktijkbegeleidingen en stagebeoordelingen veelal gebruik van hotels en restaurants. Dat is vanwege de aanscherping nu niet altijd mogelijk. IBKI doet er alles aan om examens, praktijkbegeleidingen en stagebeoordelingen zoveel mogelijk door te laten gaan. Dit betekent echter wel dat dit in veel gevallen op een andere locatie en mogelijk ook een andere datum dan gepland plaats zal moeten vinden.

Het instituut bekijkt welke geplande examens, praktijkbegeleidingen en stagebeoordelingen gewoon door kunnen gaan en welke vanaf een andere locatie en eventueel een andere datum plaats zullen moeten gaan vinden. Het IBKI neemt daarover met de (aspirant) rijinstructeur contact op. Het instituut verzoekt kandidaten om niet zelf contact op te nemen.

Een examen, praktijkbegeleiding of stagebeoordeling is nog altijd te boeken via het IBKI. Wel is het WRM-protocol aangepast, dat protocol is hier in te zien.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.