Rijles op simulator niet toegestaan tijdens lockdown

Rijinstructeur en leerling kunnen prima anderhalve meter afstand houden bij het lessen op een rijsimulator. Toch zijn ook deze rijlessen tijdens de lockdown verboden. Er geldt ‘geen uitzondering voor simulatoren’, laat een woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat weten. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

3 reacties op “Rijles op simulator niet toegestaan tijdens lockdown”

Mart Kuiper|29.12.20|14:55

A en AM mogen wel, het waarom kan dus niemand uitleggen. Nu heb ik uitsluitend een motorrijschool dus gooi mijn eigen glazen misschien in maar WAT EEN FLAUWEKUL !!! Ik kies ervoor gewoon dicht te blijven gedurende deze lock down, juist om te voldoen waarvoor deze is bedoeld. De halve samenleving ligt plat, ziekenhuizen en IC’s lopen weer over (en dan moet het effect van de feestdagen nog komen), grenzen dicht, zelfstandige die op de fles gaan.

Mart Kuiper|29.12.20|14:59

En dan zouden wij met slechts 1 leerling ( want 2 mag dan weer niet natuurlijk..) achtjes gaan draaien en slalommen?? Nee dat is nu echt belangrijk op dit moment. En met welk doel?? Het CBR is toch dicht, AVB capaciteit is er landelijk alleen in Heerenveen (ook weer niet uit te leggen mensen van het CBR, net als met de 1e lockdown) en voor 1e AVD examens zitten we inmiddels in Mei. Ik kijk er naar uit om 2020 af te sluiten maar voorzie nu al dat 2021 misschien nog wel vervelender gaat worden.

Michael Sonderman|31.12.20|09:37

Volgens mij zitten die medewerkers van het ministerie niet op een lijn en weten ze het zelf gewoon niet.
Het begon al dat we niet op de lijst van contactberoepen stonden, de action en HEMA zijn ook een voorbeeld, bloemenkramen wel buiten andere winkels niet. Gall en Gall een essentiële winkel?
Bij bouwmarkt afhalen bij BCC weer niet.
Het is een volledige willekeur allemaal, en je moet gewoon geluk hebben dat met wie je contact hebt bij het ministerie.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rijles op simulator niet toegestaan tijdens lockdown | RijschoolPro

Rijles op simulator niet toegestaan tijdens lockdown

Rijinstructeur en leerling kunnen prima anderhalve meter afstand houden bij het lessen op een rijsimulator. Toch zijn ook deze rijlessen tijdens de lockdown verboden. Er geldt ‘geen uitzondering voor simulatoren’, laat een woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat weten. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

3 reacties op “Rijles op simulator niet toegestaan tijdens lockdown”

Mart Kuiper|29.12.20|14:55

A en AM mogen wel, het waarom kan dus niemand uitleggen. Nu heb ik uitsluitend een motorrijschool dus gooi mijn eigen glazen misschien in maar WAT EEN FLAUWEKUL !!! Ik kies ervoor gewoon dicht te blijven gedurende deze lock down, juist om te voldoen waarvoor deze is bedoeld. De halve samenleving ligt plat, ziekenhuizen en IC’s lopen weer over (en dan moet het effect van de feestdagen nog komen), grenzen dicht, zelfstandige die op de fles gaan.

Mart Kuiper|29.12.20|14:59

En dan zouden wij met slechts 1 leerling ( want 2 mag dan weer niet natuurlijk..) achtjes gaan draaien en slalommen?? Nee dat is nu echt belangrijk op dit moment. En met welk doel?? Het CBR is toch dicht, AVB capaciteit is er landelijk alleen in Heerenveen (ook weer niet uit te leggen mensen van het CBR, net als met de 1e lockdown) en voor 1e AVD examens zitten we inmiddels in Mei. Ik kijk er naar uit om 2020 af te sluiten maar voorzie nu al dat 2021 misschien nog wel vervelender gaat worden.

Michael Sonderman|31.12.20|09:37

Volgens mij zitten die medewerkers van het ministerie niet op een lijn en weten ze het zelf gewoon niet.
Het begon al dat we niet op de lijst van contactberoepen stonden, de action en HEMA zijn ook een voorbeeld, bloemenkramen wel buiten andere winkels niet. Gall en Gall een essentiële winkel?
Bij bouwmarkt afhalen bij BCC weer niet.
Het is een volledige willekeur allemaal, en je moet gewoon geluk hebben dat met wie je contact hebt bij het ministerie.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.