Lesautofavoriet Seat Ateca uit elkaar gehaald na 100.000 gereden kilometers

SEAT, foto van persbericht bij: SEAT haalt auto uit elkaar na honderdduizend kilometer op de teller

Seat heeft een van zijn auto’s volledig ontleed nadat de teller honderdduizend kilometer heeft aangetikt. Met dit project kon Seat testen hoe goed de auto de zogenoemde duurtest heeft doorstaan. De Seat Ateca werd uitgeroepen tot Lesauto van het Jaar 2019 op de Nationale Rijschooldag.

De auto die uit elkaar werd gehaald, heeft honderdduizend kilometer gereden over verschillende soorten wegen. Het bedrijf besloot de auto volledig te ontleden om uitgebreid te bestuderen hoe goed de auto de ‘duurtest’ heeft doorstaan. Met een duurtest wordt bekeken hoe een auto op de lange termijn presteert op het gebied van betrouwbaarheid, kosten en gebruiksgemak.

Vierduizend stukjes

De ontleding van de auto leidde tot een puzzel van vierduizend stukjes. Om de houdbaarheid en kracht van de onderdelen goed te kunnen beoordelen, lette de monteurs vooral op details als de smering van de motor, eventuele stofinfiltratie, luchtdichte ruimtes en meer. Elk onderdeel heeft weer zijn eigen specificaties, zoals het bestand zijn tegen uitzetten en inkrimpen. Volgens Seat hebben de ingenieurs anderhalve dag besteed aan het uit elkaar halen van de auto en het analyseren van elk afzonderlijk onderdeel.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.