Snel ingrijpen automobilist voorkomt dat truck woning ramt

Snel ingrijpen door een toevallig passerende automobilist heeft zondag voorkomen dat een stuurloze vrachtwagen tegen een woning in Voerendaal, vlakbij Heerlen, aanreed. De vrachtwagenchauffeur was onwel geworden en verloor de macht over het stuur. De truck reed daarop een tuin binnen en rolde door richting de woning.

De automobilist zag dat de chauffeur onwel was. Hij bedacht zich niet, sprong uit zijn auto, klom in de cabine en bracht het voertuig tot stilstand. Daarmee voorkwam hij dat de truck tegen de woning opreed.

De politie is vol lof over het kordate optreden van de automobilist. “Door zijn optreden kon niet alleen voorkomen worden dat de vrachtauto tegen een woning reed, maar werd ook voorkomen dat er andere personen gewond raakten”, aldus de politie. Ook drie artsen, die toevallig bij het ongeval uitkwamen en eerste hulp verleenden, krijgen lof toegezwaaid door de politie.

De chauffeur is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer heeft de vrachtwagen de tuin uit gereden en naar de kazerne gebracht, waar het voertuig later wordt opgehaald door het transportbedrijf.

(Bron: ANP)

Lees ook:

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.