33 procent automobilisten vergeet bandenspanning te checken

Slechts een kwart van alle Nederlandse automobilisten controleert minimaal één keer per twee maanden de bandenspanning. Dit blijkt uit onderzoek van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal, uitgevoerd door I&O Research.

Van alle automobilisten checkt ruim een derde de bandenspanning nooit. Vooral de jongere automobilisten vergeten dit. Van de automobilisten onder de 25 jaar checkt ruim de helft nooit de bandenspanning. Rijden met de juiste bandenspanning zorgt voor meer grip op de weg, een lager brandstofverbruik en minder slijtage van de banden.

Uit het onderzoek komt een aantal misverstanden naar voren. Volgens Mariken Stolk, expert duurzame mobiliteit van Milieu Centraal, denkt de helft van de automobilisten ten onrechte dat te harde banden een groter risico geven op een klapband. “Dit gevaar bestaat juist bij te zachte banden. En slechts de helft van de automobilisten weet dat de banden langzaam leeglopen bij stilstand.”

Onderwerpen:

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

33 procent automobilisten vergeet bandenspanning te checken | RijschoolPro

33 procent automobilisten vergeet bandenspanning te checken

Slechts een kwart van alle Nederlandse automobilisten controleert minimaal één keer per twee maanden de bandenspanning. Dit blijkt uit onderzoek van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal, uitgevoerd door I&O Research.

Van alle automobilisten checkt ruim een derde de bandenspanning nooit. Vooral de jongere automobilisten vergeten dit. Van de automobilisten onder de 25 jaar checkt ruim de helft nooit de bandenspanning. Rijden met de juiste bandenspanning zorgt voor meer grip op de weg, een lager brandstofverbruik en minder slijtage van de banden.

Uit het onderzoek komt een aantal misverstanden naar voren. Volgens Mariken Stolk, expert duurzame mobiliteit van Milieu Centraal, denkt de helft van de automobilisten ten onrechte dat te harde banden een groter risico geven op een klapband. “Dit gevaar bestaat juist bij te zachte banden. En slechts de helft van de automobilisten weet dat de banden langzaam leeglopen bij stilstand.”

Onderwerpen:

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.