Nederlandse benzineprijs breekt wederom record

De Nederlandse benzineprijs bereikte maandag de hoogste stand ooit. De adviesprijs voor een liter Euro 95 bedroeg maar liefst 1,905 euro. Dat meldt consumentenorganisatie UnitedConsumers, die dagelijks de brandstofprijzen bijhoudt op basis van de adviesprijzen van de vijf grootste oliemaatschappijen.

Dat de prijzen blijven stijgen, heeft volgens UnitedConsumers onder andere te maken met de ontwikkelingen op de oliemarkt. De versoepelingen van de coronamaatregelen zorgen ervoor dat economieën weer openen en de vraag naar brandstoffen stijgt.

De adviesprijs voor een liter diesel bedraagt 1,544. Het record voor die brandstof staat nog altijd op 1,558, de prijs van medio oktober 2012. Pomphouders kunnen overigens afwijken van de adviesprijzen. Doorgaans liggen de prijzen bij benzinepompen langs de snelweg het hoogst. Volgens prijsvergelijker brandstof-zoeker.nl zijn er in Nederland ook nog pompen waar voor minder dan 1,70 euro benzine getankt kan worden.

Onlangs werd het oude record uit oktober 2012 al verbroken. Toen stond de adviesprijs op 1,897 euro per liter benzine.

Onderwerpen:

Auteur: Nico Schinkelshoek

1 reactie op “Nederlandse benzineprijs breekt wederom record”

A.b|08.06.21|22:27

Dat de prijzen blijven stijgen, heeft volgens UnitedConsumers onder andere te maken met de ontwikkelingen op de oliemarkt.

Ik denk daar anders over. Als ik kijk naar Duitsland en België daar zijn de brandstof prijzen niet gestegen. Waarom hier wel en daar niet? Is het hier beter. Kan iemand mij vertellen wat het verschil is.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nederlandse benzineprijs breekt wederom record | RijschoolPro

Nederlandse benzineprijs breekt wederom record

De Nederlandse benzineprijs bereikte maandag de hoogste stand ooit. De adviesprijs voor een liter Euro 95 bedroeg maar liefst 1,905 euro. Dat meldt consumentenorganisatie UnitedConsumers, die dagelijks de brandstofprijzen bijhoudt op basis van de adviesprijzen van de vijf grootste oliemaatschappijen.

Dat de prijzen blijven stijgen, heeft volgens UnitedConsumers onder andere te maken met de ontwikkelingen op de oliemarkt. De versoepelingen van de coronamaatregelen zorgen ervoor dat economieën weer openen en de vraag naar brandstoffen stijgt.

De adviesprijs voor een liter diesel bedraagt 1,544. Het record voor die brandstof staat nog altijd op 1,558, de prijs van medio oktober 2012. Pomphouders kunnen overigens afwijken van de adviesprijzen. Doorgaans liggen de prijzen bij benzinepompen langs de snelweg het hoogst. Volgens prijsvergelijker brandstof-zoeker.nl zijn er in Nederland ook nog pompen waar voor minder dan 1,70 euro benzine getankt kan worden.

Onlangs werd het oude record uit oktober 2012 al verbroken. Toen stond de adviesprijs op 1,897 euro per liter benzine.

Onderwerpen:

Auteur: Nico Schinkelshoek

1 reactie op “Nederlandse benzineprijs breekt wederom record”

A.b|08.06.21|22:27

Dat de prijzen blijven stijgen, heeft volgens UnitedConsumers onder andere te maken met de ontwikkelingen op de oliemarkt.

Ik denk daar anders over. Als ik kijk naar Duitsland en België daar zijn de brandstof prijzen niet gestegen. Waarom hier wel en daar niet? Is het hier beter. Kan iemand mij vertellen wat het verschil is.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.