TeamAlert start campagne tegen drugsgebruik in het verkeer

TeamAlert start met de jaarlijkse campagne ‘Rij drugsvrij’ om jongeren te stimuleren niet zelf achter het stuur te kruipen als ze drugs hebben gebruikt. Uit onderzoek van de organisatie bleek dat ook in coronatijd jongeren nog vaak rijden als ze onder invloed zijn.

Drugsgebruik in het verkeer is een groot probleem onder jongeren. Regelmatig rijden zij onder invloed van een pilletje of lijntje naar een feestje toe of onder invloed weer terug naar huis. De laatste jaren vinden er meer aanhoudingen plaats voor het rijden onder invloed van drugs en uit onderzoek van TeamAlert blijkt dat in coronatijd, zonder festivals en grote feesten, nog steeds veel jongeren onder invloed achter het stuur stappen.

Plan je trip, rij drugsvrij

Om dit probleem aan te pakken, start jongerenorganisatie TeamAlert vandaag met de jaarlijkse campagne ‘Rij Drugsvrij’. Deze campagne heeft als doel om jongeren die drugs gebruiken veilige keuzes te laten maken in het verkeer. ‘Rij Drugsvrij’ stimuleert jongeren om voorafgaand aan een avond thuis gebruiken, een (huis)feestje of festival de juiste keuze voor vervoer te maken. In plaats van dat zij onder invloed van drugs autorijden, regelen zij een nuchtere bestuurder, alternatief vervoer (zoals een taxi of het openbaar vervoer) of wachten zij totdat zij weer mogen rijden. TeamAlert lanceerde de campagne in 2018, die jaarlijks terugkeert om drugsgebruik in het verkeer tegen te gaan.

“De laatste jaren zien we het gebruik van drugs achter het stuur door jongeren toenemen. Het is een serieus probleem voor de verkeersveiligheid in Nederland”, stelt Maartje Burghgraef, directeur-bestuurder van TeamAlert. “Met deze jaarlijkse campagne draagt TeamAlert bij om het risicogedrag van jongeren aan te pakken en ervoor te zorgen dat zij slimme keuzes in het verkeer maken en veilig onderweg zijn.”

Campagnetoolkit

Om de jongeren zo goed mogelijk te bereiken, zet TeamAlert ‘Rij Drugsvrij’ online via social media uit met een campagnevideo en ander materiaal. Op de website is vanaf vandaag dit materiaal te vinden in een speciale campagnetoolkit. Gemeenten, provincies en andere organisaties zijn vrij om het materiaal te delen, om zo de campagneboodschap verder te helpen verspreiden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.