Bestuurder vecht succesvol boete aan voor telefoon op schoot tijdens de rit

telefoon in auto, van Pexels

Een automobilist is in hoger beroep gegaan tegen een boete voor het vasthouden van zijn telefoon tijdens het autorijden. Volgens de bestuurder lag de telefoon op schoot en is de boete onterecht. 

Een automobilist die was bekeurd voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden, hoeft de boete van 240 euro niet te betalen. De automobilist heeft in hoger beroep betoogd dat de telefoon tijdens een rit door Drachten op schoot lag. Het gerechtshof in Leeuwarden oordeelt dat de automobilist de boete niet hoeft te betalen.

De kantonrechter van de rechtbank oordeelde in november dat het op schoot hebben van een mobiele telefoon valt onder het begrip vasthouden, zoals de wet voorschrijft. De automobilist tekende hoger beroep aan.

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, dat in hoger beroep lichte verkeersovertredingen behandelt, maakte dinsdag bekend dat de automobilist in het gelijk is gesteld. In deze zaak kan niet worden vastgesteld dat de telefoon is vastgehouden tijdens het rijden, aldus het hof.

(Bron: ANP)

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

1 reactie op “Bestuurder vecht succesvol boete aan voor telefoon op schoot tijdens de rit”

A.b|10.08.21|18:40

Ik heb vroeger geleerd alleen bij vasthouden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.