Elektrische auto's

Aantal EV’s in Nederland passeert de 300.000

Opladen, laden, elektrisch, laadpaal

Het aantal elektrische auto’s in ons land is medio dit jaar de grens van 300.000 gepasseerd. Dat blijkt uit cijfers van RVO Nederland. Op 1 augustus telde Nederland 195.977 volledig elektrische auto’s, bijna tweemaal zoveel als in 2020.

Het aantal plug-in hybrides bedroeg toen 123.806 stuks, 36 procent meer dan vorig jaar in die periode. Het totaal aantal stekkerauto’s komt daarmee uit op zo’n 320.000.

Tot de meest voorkomende modellen behoren achtereenvolgens de Tesla Model 3 (39.564; BEV), de Mitsubishi Outlander (21.423; PHEV), de Hyundai Kona (12.696; BEV), de Kia Niro (12.381; BEV) en de Tesla Model S (12.204; BEV)

Ook het aantal laadpunten neemt in hoog tempo toe. Het aantal publieke en semi-publieke laadpunten bedroeg eind juni 75.559 en het aantal snellaadpalen bedraagt inmiddels 2.387. Dit betekent dat er gemiddeld 1 laadpaal per 4 EV’s beschikbaar is.

Nederland wordt internationaal gezien als een grote speler op het gebied van elektrische mobiliteit. Samen met Noorwegen, IJsland, Zweden en China behoorde Nederland in 2019 tot de 5 landen in de wereld waar elektrische personenauto’s meer dan 1,5% van de totale vloot uitmaken. En op het gebied van laadinfrastructuur is er geen ander land met dezelfde dichtheid aan laadpunten als Nederland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.