Rijbewijstips CBR op herhaling, dit keer om slagingspercentage eerste examen op te krikken

Het CBR spoort leerlingen aan om de kans op slagen bij het eerste examen te verhogen. Daarvoor worden de Rijbewijstips en de Rijschoolzoeker ingezet. De tips en de zoeker zijn hetzelfde als voorgaande jaren, nieuw is de campagne er omheen. 

De nieuwe socialmediacampagne van het CBR is deze week gestart op Facebook, YouTube en Instagram. De inhoud van de tips is overigens niet anders. Door de bank genomen kan je met 39 rijlessen à 42 euro je rijbewijs halen. De bedragen en gemiddelden die in de tips worden genoemd zijn nagenoeg ongewijzigd sinds 2019.

Tip 1: ‘Kies een goede rijschool, dat is niet altijd de goedkoopste’. De Rijbewijstips zijn ooit door het CBR in overleg met de brancheorganisaties ontwikkeld. Aan de hand van zestien tips moeten kandidaten beter weten wat ze te wachten staat in het rijbewijstraject.

In Tip 2 wordt geadviseerd vooraf alle kosten op een rijtje te zetten. Daarin staat dat een rijbewijs ongeveer 2.400 euro kost en dat bijna 39 lessen nodig zijn. Ook wordt een gemiddelde lesprijs van 42,18 euro genoemd. Over deze tip is vorig jaar de nodige ophef geweest, maar de info staat nog altijd ongewijzigd tussen de tips.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

3 reacties op “Rijbewijstips CBR op herhaling, dit keer om slagingspercentage eerste examen op te krikken”

Tom Brunen|17.09.21|16:28

“Over deze tip is vorig jaar de nodige ophef geweest, maar de info staat nog altijd ongewijzigd tussen de tips.”

Hadden we anders verwacht van het CBR? Doof en stom lopen ze door de sector heen.

Mart Kuiper|20.09.21|17:12

Inderdaad….aantal lessen en lesprijs zijn niet van deze tijd. Bedankt CBR dat u zo goed meedenkt met de “partners”.

Henny|15.12.21|22:24

Tip 1: Verhuis naar een goede regio. Dat is veruit de meest effectieve manier om je slagingskans 50% te laten toenemen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.